Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Rashomon – paholaisen temppeli

Rashomon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1950Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1080p 1.33
Ääniraita: DTS-HD MA Stereo
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 41882EAN: 6416548589732

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ku­ro­sawan lä­pi­mur­to­teos on ta­val­laan en­nus­ta­va al­le­go­ria oh­jaa­jan myö­hem­min ko­ke­mas­ta koh­te­lus­ta Ja­pa­nis­sa: krii­ti­kot muut­tui­vat suo­sios­sa pais­tat­te­li­joik­si, mut­ta jo­kai­sen pro­jek­tin tiel­le ase­tet­tiin es­teitä.

Ku­ro­sawan lä­pi­mur­to­teos on ta­val­laan en­nus­ta­va al­le­go­ria oh­jaa­jan myö­hem­min ko­ke­mas­ta koh­te­lus­ta Ja­pa­nis­sa: krii­ti­kot muut­tui­vat suo­sios­sa pais­tat­te­li­joik­si, mut­ta jo­kai­sen pro­jek­tin tiel­le ase­tet­tiin es­teitä. Se käyt­ti en­simmäistä ker­taa mo­der­nin ro­maa­ni­tai­teen kei­noa pa­loi­tel­la ta­pah­tu­mat ei-li­neaa­ri­sik­si muis­tu­mik­si, joi­ta ker­ro­taan po­lii­sin kuu­lus­tel­les­sa osa­not­ta­jia sa­mu­rain mur­has­ta ja tämän vai­mon rais­kauk­ses­ta. Mitä lo­pul­ta ta­pah­tui, ei ole­kaan tär­keää, jäl­jel­le jää ih­mis­ten tai­pu­mus kau­nis­tel­la to­tuut­ta ja pei­la­ta sitä omien ko­ke­mus­ten ja per­soo­nan kaut­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Future Filmin BD-versio hyötyy suuresti Japanissa vuonna 2008 tehdystä restauroinnista ja toki teräväpiirron luomasta loppusilauksesta. Jos tätä vertaa vuonna 2004 julkaistuun Sandrew Metronomen ja pari vuotta vanhempaan Criterionin laitokseen, kyse on kuin itse elokuvan teemasta. Eroa on kuin yöllä ja päivällä. Roskat, häiriöt ja printtiviat on poispyyhkäisty tarkan ja levollisen kuvan päältä. Aiemmin kuva oli paljon tummempi sävyiltään. Myös ääniraita on paljon seesteisempi ja taustakohina pienempi. Ekstroihin on tallennettu traileri ja seitsemän minuuttia eri versioiden vertailusta. Levy on osa kokoelmaa Akira Kurosawa Samurai Masterpiece Collection. (PS)
25/11/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy