Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Spartacus - Blood and Sand

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Sar­jan al­ku­peräi­nen, mut­ta sit­tem­min tuo­tan­to­kau­sien kro­no­lo­gias­sa toi­sek­si ti­pah­ta­nut osa seu­raa Spar­ta­cuk­sek­si vas­toin tah­toaan kut­su­tun or­jan nou­sua ko­ko pro­vins­sin tun­te­mak­si gla­diaat­to­rik­si.

Sar­jan al­ku­peräi­nen, mut­ta sit­tem­min tuo­tan­to­kau­sien kro­no­lo­gias­sa toi­sek­si ti­pah­ta­nut osa seu­raa Spar­ta­cuk­sek­si vas­toin tah­toaan kut­su­tun or­jan (An­dy Whit­field) nou­sua ko­ko pro­vins­sin tun­te­mak­si gla­diaat­to­rik­si. Roo­ma­lais­ten pettämä ja vai­mos­taan ero­tet­tu mies oli edel­li­sessä elämässään traa­kia­lai­nen so­ti­las ja eloon­sa tyy­tyväi­nen, mut­ta nyt on­ni on isännältä ti­pah­ta­vat mu­ru­set. Vähä vähältä mur­ret­tu, mut­ta ei voi­tet­tu, mies op­pii muo­vaa­maan pe­liä omaan tah­toon­sa kun­nes kos­to on yh­den hen­gen ve­don päässä.
"Gods of the Are­na" -o­san tar­joa­man esinäytök­sen jäl­keen uu­den mes­ta­rin taus­ta­ta­ri­na saa draa­man yskäh­te­lemään, var­sin­kin kun ta­ri­na on tu­tuis­ta ta­ruis­ta koot­tu, mut­ta pie­nen to­tut­te­lun jäl­keen ju­na jys­kyttää jäl­leen viih­dyttäväs­ti. Leipää ja sir­kus­hu­ve­ja on to­den tot­ta lu­vas­sa ai­na ve­ri­seen fi­naa­liin as­ti.
Kau­den 13 jak­soa on tal­len­net­tu neljäl­le le­vyl­le.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva ja ääni. Kuva on tehosteiltaan pehmeäkö, mutta muutoin jälki kykenee erottelemaan jopa ihohuokoset. Väritoisto on mukavasti kohdillaan, eikä minkäänlaista ylimääräistä eloa osu silmään. Myös ääniraita on TV-tuotannoksi hyvin tehtäviensä tasalla ja virittelee toisinaan eloa myös tilakanaviin.

Ekstrat

Käännöksessä pistää silmään yksi moka: "He speaks out of turn" on käännetty "hän puhuu ilman vuoroa", joka voisi olla oikein, mutta yleensä kuten tässäkin kyse on tahdittomasta kommentista. Ekstroissa sekalainen sarja koosteita ja traileri. Kausi on tässä arvosteltu kaikki neljä tuotantokautta sisältävältä boksilta: "Spartacus - Complete Collection". (IJ)
14/01/2015

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 662 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy