Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Naurava poliisi

The Laughing Policeman 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1973Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen Anamofinen 1.85**
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6416548570013

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­kan­di­naa­vi­dek­ka­rin esi-isä ja –äi­ti, Per Wahlöö ja Maj Sjöwall, tu­li­vat Hol­lywoo­dis­sa tu­tuik­si he­ti kul­ta­kau­ten­sa jäl­keen.

S­kan­di­naa­vi­dek­ka­rin esi-isä ja –äi­ti, Per Wahlöö ja Maj Sjöwall, tu­li­vat Hol­lywoo­dis­sa tu­tuik­si he­ti kul­ta­kau­ten­sa jäl­keen. Lan­nis­tu­mat­to­mas­ta Lu­kes­ta his­to­riaan jää­nyt oh­jaa­ja Stuart Ro­sen­berg tart­tui tah­ti­puik­koon, ja odo­tuk­set oli­vat Ruot­sis­sa kor­keal­la.
Nyt­tem­min ko­ke­mus on vä­hintään­kin mo­ni­ta­hoi­nen. En tätä ai­koi­naan näh­nyt, jo­ten au­kai­sin ko­te­lon in­nois­sa­ni. Elo­ku­van taus­tal­la ole­vat ni­met si­vuo­sia myö­ten loi­vat odo­tuk­sia.
Nämä lu­nas­te­taan elo­ku­van alus­sa. Tus­kin­pa kos­kaan on ri­kos­tut­ki­mus­ta ja uh­rien koh­te­lua ku­vat­tu yhtä rea­lis­ti­ses­ti ja te­hok­kaas­ti.
Vä­lio­sas­sa jat­ke­taan skan­di­naa­vien rea­lis­min mer­keissä, kun Mar­tin Bec­kin per­he-elämän ta­val­li­suus ja sen al­la pii­levä an­keus au­kea­vat. Wal­ter Matt­hau ei to­siaan­kaan nau­res­ke­le, mut­ta sil­ti hän on pe­rin­poh­jin väärä va­lin­ta roo­liin­sa. Hän jou­tuu ko­ko ajan malt­ta­maan tun­neil­mai­suaan, mikä joh­taa jo­pa ma­kaa­be­riin tun­nel­maan.
Tätä syö myös si­vuo­sien hui­kea näyt­te­lijä­kaar­ti. Kai­ken hui­puk­si lop­pu­puo­len juo­nen­ra­ken­te­lu on jo­ten­kin kum­mal­lis­ta ja dra­ma­tur­gi­ses­ti on­tu­vaa.
Tämä on lo­pul­ta hy­vin eri­lai­nen po­lii­sie­lo­ku­va: puo­leen vä­liin vii­si täh­teä ja lo­pus­sa vai­voin yhtä täh­teä tar­joa­va draa­ma. Le­vy jää kui­ten­kin taa­tus­ti ko­koel­mii­ni.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva ja ääni toistuvat keskitasoisen levollisina. Ekstroissa traileri, julistegalleria ja kuvagalleria. (PS)
20/05/2013

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy