Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Le Mans

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

S­te­ve Mc­Queen ha­lu­si me­nes­tyk­sen ma­kuun pääs­tyään tehdä kaik­kien ai­ko­jen par­haan au­toe­lo­ku­van.

S­te­ve Mc­Queen ha­lu­si me­nes­tyk­sen ma­kuun pääs­tyään tehdä kaik­kien ai­ko­jen par­haan au­toe­lo­ku­van. Kä­si­kir­joi­tus­ta tär­keämpää oli oi­kean tun­nel­man vä­littä­mi­nen ja niinpä au­tour­hei­lun var­hai­nen mek­ka Le Mans 24-tun­nin kestä­vyy­sa­joi­neen pää­si pääo­saan. Lop­pu­tu­lok­se­na on do­ku­men­taa­ri­hen­ki­nen ylis­tys­lau­lu mie­hil­le ja au­toil­le, jot­ka säästä ja vuo­ro­kau­de­na­jas­ta riip­pu­mat­ta pai­na­vat baa­naa eteenpäin. Vuo­den 1969 ja 1970 ki­so­jen yh­tey­dessä ku­vat­tu elo­ku­va ku­vaa ral­li­ra­taa vielä suu­rem­mal­la an­tau­muk­sel­la kuin Vin­cent Gal­lon ka­ma­la "B­rown Bun­ny", mut­ta yhtäläi­syy­det on­nek­si lop­pu­vat pääo­sin sii­hen.
Juo­nel­li­ses­ti hy­vin ohut ja ha­ja­nai­nen elo­ku­va tar­joi­lee en­nen kaik­kea ai­ka- ja elä­mys­mat­kan ta­ka­vuo­sien ral­li­kult­tuu­riin. Ste­ve Mc­Queen on tässä pääo­san ar­voi­tuk­sel­li­se­na, lä­hes mykkänä ral­li­kus­ki­na vain hie­man enemmän kuin ka­me­ran kiin­to­pis­te. Yhtä­lail­la elo­ku­van vähäi­nen dra­ma­tiik­ka nou­see it­se ki­san ta­pah­tu­mis­ta, eikä var­si­nais­ta ih­mis­suh­ded­raa­maa tuo­da esiin yk­sittäi­siä kli­sei­siä vih­jauk­sia enempää. Tuo­tan­to-on­gel­mis­ta kär­si­nyt elo­ku­va yl­si kui­ten­kin ai­koi­naan Mc­Quee­nin täh­tis­ta­tuk­sen saat­te­le­ma­na 22 mil­joo­nan dol­la­rin pot­tiin lip­pu­luu­kul­la.

Kuva & ääni

Ikäisekseen erinomainen kuva on levollinen, luonteva ja miellyttävän jäsentynyt. Jokunen otos siellä täällä jää pehmeäksi, mutta pääosin kameran tähtäimeen osuneet kohteet toistuvat komean vivahteikkaasti ja terävästi. Näin siitäkin huolimatta että iso osa elokuvasta on ilmeisesti kuvattu oikeiden kisojen lomassa. Minimalistinen ääniraita säästelee dialogissa ja antaa sen sijaan moottoreiden puhua.

Ekstrat

Ekstroissa alkuperäinen traileri (HD) ja dokumentti elokuvan improvisoiduista kuvauksista vuosien 1969 ja 1970 kisojen aikana (24 min.). Suomeksi tekstitetty dokumentti on erittäin mielenkiintoinen, mutta voisi produktion ongelmat ja intohimot huomioon ottaen olla vielä paljon perusteellisempi käsittelyssään. (IJ)
14/06/2011

Tekijät

Ohjaaja: Lee H. Katzin
Pääosissa: Steve McQueen
Tarina: Harry Kleiner
Kuvaus: René Guissart Jr.
Musiikki: Michel Legrand

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1971Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
VC-1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 79945EAN: 7332431036079

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Jos Le Mans on elokuvan miljöö, niin pääosassa ovat Ferrarit ja Porschet vuosimallia 1970
Jos Le Mans on elokuvan miljöö, niin pääosassa ovat Ferrarit ja Porschet vuosimallia 1970

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy