Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Henkien kätkemä

Sen to Chihiro no kamikakuchi 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

On­ko elo­ku­van alus­sa ta­ha­ton­ta sym­bo­liik­kaa?

On­ko elo­ku­van alus­sa ta­ha­ton­ta sym­bo­liik­kaa? Tyttö is­tuu ta­ka­pen­killä il­man tur­vavöitä, kun van­hem­mat ovat vöissä edessä.
Uu­del­le paik­ka­kun­nal­le vas­ta­ha­koi­ses­ti muut­ta­va Chi­hi­ro-tyttö jou­tuu ih­meel­li­sen kään­teis­maail­maan, jo­ka on tul­vil­laan hä­kel­lyttävän oma­peräi­siä olen­to­ja ja ou­to­ja ta­pah­tu­mia.
BD-ver­sio­ta on odo­tet­tu. Tämä kuu­luu­kin jo­kai­sen elo­ku­va­nystävän, eiikä pelkästään ani­maa­tioin­toi­li­joi­den tai ani­me-har­ras­ta­jien ko­koel­miin.
A­ni­me­mes­ta­rin Os­car-voit­to ker­toi ai­koi­naan Um­ber­to Ecol­le­kin, et­tei ja­pa­ni­lai­sen ani­maa­tion ri­kas­ta pe­rintöä so­vi lei­ma­ta lauan­taiaa­mu­jen tu­si­natöi­den pe­rus­teel­la. Län­si­mai­nen dis­neymäi­syys tun­tuu pe­rin juu­rin kah­leh­di­tul­ta il­mai­sul­ta täl­lai­sen ali­ta­jun­taan poh­jau­tu­van tai­teen rin­nal­la.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuvanlaatu oli jo DVD:lläkin, josta BD vielä tarkentaaa hieman. Syvät värit toistuvat kauniisti. Aliasing-värinä oli aiemmin minimissä, nyt se on käytännössä näkymättömissä. Kaksi elävää ääniraitaa, alkuperäinen ja suomeksi dubattu. DVD:n 5.1. on muuttunut animaatioissa harvinaiseen HD-ääniraitaan 6.1, mikä osaltaan lisää selkeyttä ja syvyyttä. Ekstroihin on tallennettu 47 min. dokumentti, Ghiblin 30-vuotisjuhlatraileri sekä japaninkieliset trailerit ja tv-mainokset (19 min.) . Elokuvaan voi valita Pekka Lehtosaaren ja Yoshiaki Takayaman kommenttiraidan. DVD-versiosta ei kannata luopua, koska sen kuvakäsikirjoitusta (133 min.) ei ole mukana. Trailereita ei puolestaan löydy DVD-versiosta kannen tiedoista huolimatta. (PS)
18/03/2016

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2001Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA6.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 105078EAN: 6430061850025

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy