Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Paul

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 260485EAN: 5050582852592

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Simon Pegg ja Nick Frost ovat sympaattisia nörttejä, joiden paita ja peppu -ystävyys ylittää genrerajat
Simon Pegg ja Nick Frost ovat sympaattisia nörttejä, joiden paita ja peppu -ystävyys ylittää genrerajat
Seth Rogen rankasti meikattuna
Seth Rogen rankasti meikattuna
Mikä olisikaan periamerikkalaisempaa kuin käydä taistoon valtion ylläpitämää salaliittoa vastaan matkailuautolla?
Mikä olisikaan periamerikkalaisempaa kuin käydä taistoon valtion ylläpitämää salaliittoa vastaan matkailuautolla?
Kristen Wiig on kiihkouskonnolliseen sulkeutuneisuuteen kasvatettu tytär, jonka silmät uudet kokemukset aukaisevat
Kristen Wiig on kiihkouskonnolliseen sulkeutuneisuuteen kasvatettu tytär, jonka silmät uudet kokemukset aukaisevat
Jason Bateman on määrätietoinen pukumies
Jason Bateman on määrätietoinen pukumies
Nick Frost ja Simon Pegg
Nick Frost ja Simon Pegg
Simon Pegg
Simon Pegg
Myös mm. X-Filesista tuttu Blythe Danner (vasemmalla) liittyy mukaan
Myös mm. X-Filesista tuttu Blythe Danner (vasemmalla) liittyy mukaan

Elokuva

S­haun of the Dea­din zom­bien ja Hot Fuz­zin su­per­je­pa­rei­den jäl­keen kak­sik­ko Si­mon Pegg ja Nick Frost kääntävät kat­seen­sa ufo­mie­hiin, jois­ta ai­van var­mas­ti riittää ai­nek­sia her­syväk­si lef­fa­pa­ro­diak­si as­ti vielä Spa­ce­ball­sien ja Fa­mi­ly Guy:n Star Wars -s­pe­siaa­lien­kin jäl­keen.

S­haun of the Dea­din zom­bien ja Hot Fuz­zin su­per­je­pa­rei­den jäl­keen kak­sik­ko Si­mon Pegg ja Nick Frost kääntävät kat­seen­sa ufo­mie­hiin, jois­ta ai­van var­mas­ti riittää ai­nek­sia her­syväk­si lef­fa­pa­ro­diak­si as­ti vielä Spa­ce­ball­sien ja Fa­mi­ly Guy:n Star Wars -s­pe­siaa­lien­kin jäl­keen. Odo­tuk­set elo­ku­van suh­teen ovat siis kor­keal­la — ehkä liian­kin kor­keal­la.
Kak­si brit­ti­ka­ve­rus­ta mat­kaa Yh­dys­val­to­jen hal­ki kier­rel­len kuu­lui­sia ufonähtä­vyyk­siä mat­kai­luau­toil­la kun­nes roadt­ri­pil­le lyöttäy­tyy ih­ka oi­kea ava­ruu­suk­ko. Si­mon Peg­gin ja Nick Fros­tin it­seoi­keu­te­tus­ti esittämät ka­ve­ruk­set ovat sym­paat­ti­sia sci­finört­tejä, jot­ka ovat kuin kul­ta­ka­lo­ja aa­vi­kol­la jo en­nen kuin he jou­tu­vat pii­lot­te­le­maan ekst­ra­ter­rest­riaa­lis­ta kar­ku­lais­ta G-mie­hiltä. Seth Ro­ge­nil­ta ää­nensä saa­nut "Paul" puo­les­taan on hil­peä kor­keam­man elämän olo­muo­to, jo­ka on vä­littömäs­ti yk­si yh­teistä ala­kult­tuu­ria tun­nus­ta­vis­ta jät­kistä.
E­lo­ku­va yh­distää sci­fi­pa­ro­diaan her­kul­li­ses­ti roadt­rip- ja bud­dy-e­lo­ku­vien piir­teitä ja ku­too omin­ta­kei­sen seik­kai­lun, jos­sa nört­tien on jäl­leen to­teu­tet­ta­va vil­leimmät päiväu­nen­sa. Ky­seessä on siis hy­vin pitkäl­ti te­kijöi­densä näköi­nen elo­ku­va, jo­ka veis­te­lee näppäräs­ti vit­sejä koh­de­gen­restään. Enempää ei juu­ri voi­si toi­voa — pait­si, että vat­san­poh­jas­sa vaa­nii tällä ker­taa nii­den tut­tu­jen isoim­pien nau­ru­jen si­jaan kal­va­va tun­ne, että "S­haun of the Dead":stä ja "Hot Fuzz":s­ta vas­tan­neet ka­ve­ruk­set oli­si­vat pys­ty­neet pa­rem­paan­kin. Hy­vin haus­ka ja yllättävän näyttävä seik­kai­lu tämä on, mut­ta va­li­tet­ta­vas­ti ei ka­ve­rus­ten pa­ras elo­ku­va.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva on terävä, luonnollinen ja käytännössä täysin virheetön. Kiitettävän erottelukykyinen kuva toistaa vihreät ukot, nörtit ja roadtripin varrelle sattuvat Amerikan jylhät maisemat kunnialla. Jokunen ilmeisesti greenscreeniä vasten kuvattu ääriviiva jää hieman pehmeäksi, mutta muutoin jälki on kaikkea muuta kuin pehmeää. Ääniraita panostaa dialogiin, mutta hyväntuulinen musiikkiraita kerää hyvin tahtia loppufinaalia kohden ja tehosteetkin toimivat täysiverisen toimintaelokuvan lailla.

Ekstrat

Ekstroissa tekijöiden hilpeän epäinformatiivinen kommenttiraita (ohjaaja, Pegg, Frost, Hader ja tuottaja Nira Park), viihdyttävä sarja mokia (11 min.), kuvagallerioita ja koosteet tietokonepohjaisen hahmon luomisesta (15 min.), Simon Peggin naamanvääntelystä (1 min.) ja Adam Shadowchildista (2 min.). Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa, mutta kansainvälisten versioiden making of -dokumentti (40 min.) ja koosteet tuotantotunnelmista (60 min.) puuttuvat. (IJ)
08/11/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy