Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Cowboys

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Kar­ja­pai­me­net syök­syvät kul­talöydön perään.

Kar­ja­pai­me­net syök­syvät kul­talöydön perään. Kuu­si­kymp­pi­nen ti­lal­li­nen (John Way­ne) jou­tuu palk­kaa­maan kar­ja­na­joon sa­nan­mu­kai­ses­ti leh­mi­poi­kia, ko­ke­mat­to­mia kou­lu­lai­sia.
Kon­ka­rin uran jout­sen­lau­lui­hin kuu­lu­va elo­ku­va teh­tiin ai­he­pii­ristä, jo­ta voi pitää al­le­go­ria­na mie­hen ko­ko uraan ja hil­jai­seen lo­pun odo­tuk­seen.
B­ru­ce Dern on­nis­tuu luo­maan näätämäi­sen roo­lin, jo­ka kuu­luu län­ne­ne­lo­ku­vien par­haa­seen kon­na­gal­le­riaan.
E­lo­ku­va ei ole juu­ri­kaan ku­lu­nut, sillä sitä on esi­tet­ty ai­ka har­voin te­le­vi­sios­sa. Poi­ka­jou­kon näyt­te­lyä käy ihas­te­le­mi­nen, sillä suu­rin osa te­ki töitä amatöö­rinä. Vaik­ka alaikäi­set po­jat ovat ko­ko jouk­ko­na pää­hen­kilönä jo­pa Way­nea sel­vem­min, ei ky­seessä ole mikään hys­syt­te­lye­lo­ku­va. Lop­pu­tais­te­lu on vä­ki­val­tai­nen.

Kuva & ääni

Harvemmin BD poikkeaa yhtä paljon edukseen DVD-versiosta. Ennen haaleat värit hehkuvat nyt luonnollisina. Hyvä vertailukohta löytyy DVD:n yhdeksännen minuutin kohdalla, kun Wayne saapuu kaupunkiin. Kirkas sininen taivas peittyy sähköisiin purkauksiin kuin salama löisi kirkkaalla taivaalla. BD:n kuva tyytyy lievään kohinaan tässä kohdassa. Näin tarkkaa erottelua näkee harvoin 1970-luvun alun elokuvassa.

Ekstrat

Ääniraita vastaa DVD:tä. Sen dynamiikka on aika lailla pielessä, sillä voimakkuutta joutuu perin usein säätämään. Kestoaikaan on laskettu alkumusiikki ja väliaika. Ekstroihin on tallennettu 29+9 min. dokumentit, kommenttiraita ja traileri. (PS)
13/10/2008

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1971Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 80398EAN: 7321946142702

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy