Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Vihreät baretit

The Green Berets 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Mitä pitäi­si aja­tel­la so­tae­lo­ku­vas­ta, jo­ka jo kuu­ma­na po­li­tii­kan vuon­na 1968 lei­mat­tiin ää­ri­kon­ser­va­tii­vi­sek­si vas­ta­hyökkäyk­sek­si Viet­na­min so­taa vas­tus­ta­val­la kan­sa­lais­lii­keh­dinnäl­le.

Mitä pitäi­si aja­tel­la so­tae­lo­ku­vas­ta, jo­ka jo kuu­ma­na po­li­tii­kan vuon­na 1968 lei­mat­tiin ää­ri­kon­ser­va­tii­vi­sek­si vas­ta­hyökkäyk­sek­si Viet­na­min so­taa vas­tus­ta­val­la kan­sa­lais­lii­keh­dinnäl­le. Neljän vuo­si­kym­men jäl­keen voi vain päi­vi­tellä, kuin­ka lap­sel­li­sen sen­ti­men­taa­li­sil­la kei­noil­la hae­taan oi­keut­ta so­dal­le toi­sel­la puo­lel­la maail­maa.
Kai­ken lisäk­si so­ta­toi­met eivät juu­ri­kaan do­mi­noi draa­maa. Oi­keas­taan vain pian tämän jäl­keen Tar­za­ni­na de­by­toi­neen Mi­ke Hen­ryn puuk­ko­tap­pe­lu kestää jon­kin­lai­set toi­min­tae­lo­ku­van kri­tee­rit.
E­lo­ku­va pe­rus­tui Ro­bin Moo­ren sa­man­ni­mi­seen ro­maa­niin. Se ja elo­ku­va­va­ver­sio kuu­lu­vat eli­mel­li­sinä osi­na suu­reen val­tio­val­hee­seen, jo­hon Yh­dys­val­tain po­liit­ti­nen joh­to syyl­lis­tyi al­kaen pre­si­dent­ti Lyn­don B. John­so­nin Ton­ki­nin­lah­den vä­li­koh­tauk­sen liioit­te­lus­ta vuon­na 1964 jat­kuen ai­na puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Ro­bert Mc­Na­ma­ran kroo­ni­seen va­leh­te­luun ja Ric­hard Ni­xo­nin his­to­rian vää­ris­te­lyyn.
John Way­nen roo­li­hah­mo evers­ti Kir­bynä sai vai­kut­tei­ta jat­ko­so­dan, Ko­rean ja Viet­na­min ve­te­raa­nis­ta Lau­ri Tör­nistä.

Kuva, ääni & ekstrat

Tarkka kuva miellyttää, mutta sen taso vaihtelee. Värit näyttävät hailakoilta. Ääniraita ei monona, vaikkakin TrueHD-statuksella, juurikaan tavoita sotaelokuvan vaatimuksia. Ekstroissa 7 min. dokumentti ja traileri. (PS)
16/03/2010

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1968Kesto: 142 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD1.0
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 76863EAN: 5051895028285

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy