Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Spencer

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 1.66
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5709165716928

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

P­rin­ses­sa Dia­nan ja prins­si Char­le­sin avio­lii­ton eh­too­puo­lel­le jou­luun 1991 si­joit­tu­va draa­ma ku­vit­taa mitä lu­kit­tu­jen ovien, sul­jet­tu­jen ver­ho­jen ja pa­lat­sin kor­kei­den muu­rien ta­ka­na ken­ties ta­pah­tui kun sa­dus­ta ka­ri­si kaik­ki sen sa­tu­mai­suus.

P­rin­ses­sa Dia­nan ja prins­si Char­le­sin avio­lii­ton eh­too­puo­lel­le jou­luun 1991 si­joit­tu­va draa­ma ku­vit­taa mitä lu­kit­tu­jen ovien, sul­jet­tu­jen ver­ho­jen ja pa­lat­sin kor­kei­den muu­rien ta­ka­na ken­ties ta­pah­tui kun sa­dus­ta ka­ri­si kaik­ki sen sa­tu­mai­suus.
Pääo­san Kris­ten Stewart on jo­kais­ta so­luaan myö­ten Dia­na, jo­ka käy vat­san­poh­jas­ta as­ti vääntävää tais­te­lua kaik­kia omia ja ympä­ristönsä odo­tuk­sia vas­taan poh­ties­saan yhä vääjäämättömämmäk­si käyvää eroa prins­sistään. Muu­toin­kin hah­mot ot­ta­vat ti­lan­sa ve­reväs­ti, jos­kin ta­lou­del­li­ses­ti. Hah­moi­hin on ehkä tässä vai­kea kiin­tyä, mut­ta myötäkär­si­mystä on sil­ti vai­kea välttää.
Ta­ri­nan tu­kah­dut­ta­va tun­nel­ma vä­lit­tyy vä­keväs­ti ko­ti­kat­so­moon. Tiuk­kasä­vyi­nen ja us­kot­ta­van vähäe­lei­nen ker­to­mus ei ole kau­nis­ta eikä liioin ko­vin mu­kaan­sa­tem­paa­vaa kat­sot­ta­vaa, mut­ta ko­ko­nai­suus mais­tuu ar­ki­sen us­kot­ta­val­ta. Pai­koin ker­ron­nan sä­vy tun­tuu ha­ke­van ver­rok­kiaan mil­tei kau­hud­raa­mas­ta as­ti, mut­ta ker­to­mus pää­tyy kui­ten­kin lo­pul­ta tähän maail­maan is­tu­vak­si erään­lai­sek­si kum­mi­tus­ta­ri­nak­si.

Kuva

Puitteiltaan komea, mutta teknisesti harmillisen hailakka kuva. Väritoisto itsessään on hallittua, mutta ulosanti huomattavan haaleaa. Efekti lienee tavoiteltu ikäännyttämistemppu, mutta sitä on vaikea pitää kovin onnistuneena. Erikoinen kuvasuhde haikailee sekin vuosikymmenten taakse.

Ääni

Tapahtumiin istuva kylmäkiskoinen ääniraita tavoittelee korutonta läsnäoloa. Dialogi tulee jäykällä ylähuulella tarkasti artikuloiden ja ambienssista tuntuvat vastaavan katsojan omat värisevät niskavillat.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
27/06/2022

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy