Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Catch-22

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2019Kesto: 256 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112751661

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jo­seph Hel­le­rin ro­maa­nin "­Me so­ta­san­ka­rit" uu­si fil­ma­ti­soin­ti an­taa ta­ri­nal­le tup­las­ti ai­kaa ver­rat­tu­na van­haan elo­ku­ver­sioon ja vääntää ker­ron­nan enemmän kro­no­lo­gi­seen muo­toon val­loit­ta­vin tu­lok­si.

Jo­seph Hel­le­rin ro­maa­nin "Me so­ta­san­ka­rit" (1961) uu­si fil­ma­ti­soin­ti an­taa ta­ri­nal­le tup­las­ti ai­kaa ver­rat­tu­na van­haan elo­ku­ver­sioon (1970) ja vääntää ker­ron­nan enemmän kro­no­lo­gi­seen muo­toon val­loit­ta­vin tu­lok­si.
O­mil­la ai­voil­laan ajat­te­le­van pom­mi­ko­neen tä­hystäjän, John Yos­sa­ria­nin (Ch­ris­top­her Ab­bott), ympä­ril­le ra­ken­tu­va mus­ta­ko­me­dia on her­kul­li­nen ta­ri­na — ku­ten tuot­ta­ja/oh­jaa­ja Geor­ge Cloo­ney asian il­mai­see — so­dankäyn­nin mie­lettömästä by­rok­ra­tias­ta ja siitä kuin­ka pas­ka va­luu alaspäin. Toi­sen maail­man­so­dan eh­too­puo­lel­le si­joit­tu­va mi­ni­sar­ja py­syy us­kol­li­se­na läh­de­teks­til­leen, mut­ta pu­hal­taa tästä rik­kaan vi­vah­teik­kaan ja ko­meas­ti pe­rio­di­pa­ti­noi­dun ta­ri­nan, jo­ka on pait­si terävä myös kai­kes­sa us­ko­mat­to­muu­des­saan us­kot­ta­va.
Ko­ko­nai­suu­te­na tämä on hel­pos­ti ah­mit­ta­va elo­ku­va­ver­sio kai­ken­maail­man Ma­si-sar­ja­ku­vis­ta, mut­ta yhtä­lail­la an­ti tun­tuu kel­paa­van Tais­te­lu­to­ve­rei­den ja Tun­te­ma­ton So­ti­las TV-ver­sion rin­nal­le. Yh­dis­telmä on pait­si aka­tee­mi­nen saa­vu­tus myös elo­ku­vaelä­mys.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva on periodipaahdettu ja virheettömän viitseliäästi lavastettu. Elävä ääniraita toistaa dialogin luonnollisesti, kaiken farssin lennokkaasti ja satunnaisen toiminnan iskevästi. Ekstroissa mainio kolmiosainen making of (44 min.), poistettuja otoksia (6 min.) ja mokia (21 min.). Kahdella levyllä. (IJ)
11/03/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy