Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Layer Cake - diilerin käsikirja - Special Edition

Layer Cake 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Uu­den Ja­mes Bon­din, Da­niel Crai­gin, täh­dittämä maanlä­hei­nen ja näennäi­sen fik­su ri­kosjännä­ri dii­le­ristä, jo­ka vielä var­hai­seläk­keen kyn­nyk­sellä jou­tuu mu­kaan elämänsä sop­paan.

Uu­den Ja­mes Bon­din, Da­niel Crai­gin, täh­dittämä maanlä­hei­nen ja näennäi­sen fik­su ri­kosjännä­ri dii­le­ristä, jo­ka vielä var­hai­seläk­keen kyn­nyk­sellä jou­tuu mu­kaan elämänsä sop­paan. Pää­lin­joil­taan san­gen epäo­ma­peräi­sestä ta­ri­nas­ta huo­li­mat­ta tämä brit­tie­lo­ku­va on­nis­tuu tar­joi­le­maan viih­dyttävän an­nok­sen oma­laa­tui­sia hah­mo­ja ja hu­vit­ta­via pik­ku­ti­lan­tei­ta. Ta­ri­na ete­nee su­la­vas­ti ai­van lop­pu­met­reil­le as­ti, mut­ta var­si­nai­sen rat­kai­sun yli­ne­rok­kaat shak­ki­siir­rot eivät ikävä kyllä kestä ana­lyyt­tistä tar­kas­te­lua.
Tämän poh­jal­ta oli mie­len­kiin­tois­ta nähdä kuin­ka gangs­te­rin aha­voi­tu­neet kas­vot omis­ta­va Craig tu­li me­nes­tymään 007:n smo­kis­sa – par­haim­mil­laan vai­ku­tus oli­kin elo­ku­va­sar­jaa elävöittävä ja ken­ties hie­man Ti­mot­hy Dal­ton­mai­ses­ti raa­dol­lis­ta­va . Toi­sin kuin kan­nes­sa vir­heel­li­ses­ti väi­tetään ei Matt­hew Vaughn ole oh­jan­nut elo­ku­via ”­Puu­ta, heinää ja muu­ta­ma ve­si­perä” ja ”S­natch – hä­vyttömät”, vaan ol­lut näissä mu­ka­na tuot­ta­jan roo­lis­sa – it­se asias­sa tämä on mie­hen esi­koi­soh­jaus.

Kuva & ääni

Havaittavan pehmeä kuva on ajoittain jopa häiritsevässä utuinen - etenkin alun ruokakauppakohtauksessa jälki on suorastaan masentavaa. Muutoin jälki on tarkoituksellisen kolkkoa väritoistoa myöten hyvää keskitasoa, eikä roskaakaan esiinny kohtuuttomasti. Ääniraita on kauttaaltaan teknisesti ongelmaton. Takakanaviin on ajettu yllättävän voimakkaasti tavaraa, ennen kaikkea musiikkia, miellyttävin tuloksin.

Ekstrat

Tekstittämättömissä ekstroissa ohjaajan sekä käsikirjoittaja J.J. Connolyn rauhallinen ja informatiivinen kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (22 min.), making of (6 min.), posterigalleria ja tervetulleena erikoisuutena ohjaajan videoitu kyselytunti (29 min.). (IJ)

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2005Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.39
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 200675EAN: 5050582342987

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy