Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Mission: Impossible 2

Vaarallinen tehtävä 2 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2000Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-2 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 101756EAN: 7332431037861

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

John Woon oh­jaa­ma en­simmäi­nen jat­ko-o­sa on viih­dyttävän no­pea­tem­poi­nen ja ta­ri­nal­li­ses­ti ehyt jännä­ri tap­pa­van vi­ruk­sen jäl­ji­tyk­sestä.

John Woon oh­jaa­ma en­simmäi­nen jat­ko-o­sa on viih­dyttävän no­pea­tem­poi­nen ja ta­ri­nal­li­ses­ti ehyt jännä­ri tap­pa­van vi­ruk­sen jäl­ji­tyk­sestä. Elo­ku­va hyö­tyy suu­res­ti oh­jaa­jan tiu­kas­ta toi­min­taot­tees­ta ja pettämättömästä vi­suaa­li­ses­ta silmästä, joi­den an­sios­ta epä­loo­gi­suu­det huk­ku­vat silmä­kar­kin se­kaan ja ju­na jys­kyttää muu­toin­kin hi­das­te­le­mat­ta eteenpäin. Tu­lok­se­na on­kin tri­lo­gian vai­kut­ta­vin ja ta­sa­pai­noi­sin osa. Kaik­ki oh­jaa­jan ta­va­ra­mer­kit kyyh­ky­sistä hi­das­tet­tui­hin hyp­pyi­hin aseet lau­laen ovat mu­ka­na — hur­jia stunt­te­ja muu­toin­kaan unoh­ta­mat­ta.
Neljä täh­teä on hie­man an­te­lias ar­vo­sa­na, var­sin­kin kun poi­ka­mai­sen jän­ni­tyk­sen ja toi­min­nan ta­ka­na on pe­rin simp­pe­li ta­ri­na ja ke­vyes­ti luon­nos­tel­lut hah­mot, mut­ta tun­nel­ma on hyvä ja toi­min­ta pe­laa. Gen­rensä va­lioyk­silöitä siis.

Kuva & ääni

Uudelleen pakattu kuva vastaa käytännössä vanhaa vesiota, vaikka pakkausmuoto on vaihtunut uudenaikaisempaan MPEG-4:seen. Tämä ei ole huono asia, sillä jo vanha versio oli oikein hyvä. Lähikuvissa on mukavasti detaljeja ja toisto on kauttaaltaan miellyttävän hallittua ja värikylläistä. Muutama otos siellä täällä hätyyttelee jo viiden tähden tasoa, joten hyvin pientä parannustakin saattaa olla tapahtunut. Myös ääniraita on nyt päivitetty häviöttömään DTS-HD Master Audio -muotoon, joka soi kauniin pakottomasti. Suunnattuja tehosteita riittää moneen lähtöön aina sohvaa heittelevästä 747:stä ympäri huonetta kieppuviin urheiluautoihin ja moottoripyöriin. Suurin ero edelliseen julkaisuun on kuitenkin se, että elokuva on nyt tekstitetty suomeksi.

Ekstrat

Aimmalta julkaisulta tutuissa ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, vaisu making of (14 min.), stunttien ihailua (5 min.), hyvä dokumentti stunteista (34 min.), vaihtoehtoinen alkuanimaatio, Metallican musiikkivideo ja ykkösosan levyltä tutut BAFTA:n ja MTV:n tribuutit Cruiselle. (IJ)
12/02/2012

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy