Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Alien Covenant

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Kym­me­nen vuot­ta Pro­met­heuk­sen jäl­keen 2000 ih­mistä mat­kaa kryo-u­nes­sa ava­ruu­den hal­ki pe­rus­ta­maan siir­to­kun­taa kau­kai­sel­le pla­nee­tal­le.

Kym­me­nen vuot­ta Pro­met­heuk­sen jäl­keen 2000 ih­mistä mat­kaa kryo-u­nes­sa ava­ruu­den hal­ki pe­rus­ta­maan siir­to­kun­taa kau­kai­sel­le pla­nee­tal­le. Mat­ka kes­key­tyy tu­tuin kään­tein ja pie­ni loit­to­ryhmä pää­tyy sa­tei­sel­le mui­naisp­la­nee­tal­le ar­vat­ta­vien vas­toinkäy­mis­ten saat­te­le­ma­na, mut­ta näistä käyn­nis­tyvä ek­sis­ten­tia­lis­ti­nen tais­te­lu on yllättäen edeltä­jiään fi­lo­so­fi­sem­pi. Ve­ri lentää ja li­ma va­luu, mut­ta nyt pa­ko­kau­hun val­las­sa säntäi­levät ai­vo­so­lut yrittävät löytää lo­giik­kaa kai­ken me­ga­lo­ma­nian ta­kaa.
Siir­to­kun­ta­lais­ten mu­kaan ot­ta­mi­nen an­taa mu­ka­vas­ti lisävä­riä avau­tu­val­le ga­lak­ti­sel­le saip­puaoop­pe­ral­le, ja vaik­ka tun­nel­ma ei al­ku­peräi­sen tri­lo­gian sta­tus­ta uh­kaa­kaan on ky­seessä mai­nio vä­li­vai­he ta­rus­tol­le. Elo­ku­va tuo mo­nel­la ta­paa mie­leen Ju­ras­sic Par­kin jat­ko-o­sat ja King Kon­gin Skull Is­lan­din, mut­ta näi­den ta­paan tar­jo­tun viih­teel­li­sen spek­taak­ke­lin lo­maan on py­rit­ty uut­ta­maan pientä fi­lo­so­fis­ta mie­len­kiin­toa, pai­koin jo­pa on­nis­tu­nees­ti. Ky­se on sil­ti mitä suu­rem­mis­sa mää­rin kesän kau­hupätkästä, jon­ka nos­tat­ta­mia aja­tuk­sia on hyvä pui­da tuo­pin ää­ressä elo­ku­van jäl­keen — sitä en­nen ta­pah­tu­miin ja hah­mo­jen ede­sot­ta­muk­siin kan­nat­taa suh­tau­tua ver­rat­tain an­teek­sian­ta­vas­ti. Edel­li­so­san kar­toit­ta­ja­ka­ve­rus­ten kal­tai­sia hu­te­ja ei tällä ker­taa to­sin hah­mo­jen us­kot­ta­vuu­des­sa nähdä, mut­ta ta­ri­nan muu­ta­mat yllä­tyk­set on sen si­jaan ver­hoil­tu san­gen vaa­ti­mat­to­mas­ti. Ko­ko­nai­suu­te­na tämä on eri­no­mai­nen trip­pi.

Kuva & ääni

Tarkkuudeltaan kiitettävä ja väritoistoltaan erinomainen kuva on synkkä, kostea ja kolkko - kaikkea mitä miljöö vaatii. Selvästi 2K:na masteroitu kuva ei edusta aitoa 4K:ta, mutta yltää tästä huolimatta erityisesti HDR-väritoistoltaan komeaan jälkeen. Toisto jää 4K:n erottelukyvystä, mutta suttuiseksi antia ei kannata erehtyä luulemaan. Elokuvan vettä tihkuvat toismaalliset vistat ja sarjan kolmannesta elokuvasta muistuttavat luostarimaiset miljööt vetävät vaivatta mukaansa. Vähin elein iskunsa tarjoileva ääniraita on sekin toimensa tasalla.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita. Boksista omalta levyltään löytyvän HD-version ekstroissa lisäksi mm. poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, tuotantogalleria ja sarja koosteita. (IJ)
18/10/2017

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2017Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740467

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy