Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Rakkaudesta erämaahan

Grey Owl 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

To­si­ta­ri­naan poh­jau­tu­va draa­ma 1930-­lu­vul­la Ka­na­dan ta­ka­mail­la asu­nees­ta in­tiaa­nis­ta, jon­ka ta­ri­nat elämästä vil­lissä luon­nos­sa kaap­pa­si­vat ih­mis­ten mie­li­ku­vi­tuk­sen ja edis­tivät luon­non­suo­je­lul­li­sia päämää­riä.

To­si­ta­ri­naan poh­jau­tu­va draa­ma 1930-lu­vul­la Ka­na­dan ta­ka­mail­la asu­nees­ta in­tiaa­nis­ta (Pier­ce Bros­nan), jon­ka ta­ri­nat elämästä vil­lissä luon­nos­sa kaap­pa­si­vat ih­mis­ten mie­li­ku­vi­tuk­sen ja edis­tivät luon­non­suo­je­lul­li­sia päämää­riä. Kaik­ki ei kui­ten­kaan ol­lut ai­van sitä miltä näyt­ti, sillä mies ei ol­lut in­tiaa­ni niinkään syn­tyjään kuin omas­ta tah­dos­taan.
Ko­meat luon­to­ku­vat ja ke­peä op­pimäärä in­tiaa­ni­kult­tuu­rin vä­rittämää eräelämää ovat tämän elo­ku­van valt­te­ja, mut­ta myös ta­ri­na on mie­len­kiin­toi­nen kun­han hi­das­tem­poi­ses­ta ker­ron­nas­ta pää­see yli. Elo­ku­va jättää pal­jon ker­to­mat­ta to­si­ta­ri­nas­ta, unoh­taa al­ko­ho­lion­gel­man ja avio­liit­to­jen ket­jun, mut­ta mie­hen ro­mans­si yhtäältä juu­riaan kai­paa­van in­tiaa­ni­tytön ja toi­saal­ta luon­non­suo­je­lun kans­sa piir­tyy viih­dyttäväs­ti. Bros­na­nil­ta roo­li on roh­kea, mut­ta ta­ri­nan elä­vyys jää puo­li­tie­hen ja si­ten tun­teik­kaam­mat koh­tauk­set ovat yk­si toi­sen­sa jäl­keen vaa­ras­sa lässähtää.

Kuva, ääni & ekstrat

Alun tummat otokset eivät lupaa hyvää, mutta myöhemmin kirkkaammissa otoksissa jälki on miellyttävän ongelmatonta. Komeat luonnonmaisemat auttavat paljon, mutta muutoinkin ilmeeseen on satsattu. Rauhallinen ääniraita toistaa dialogin selvästi ja hiljaisuuden kohinatta. Ekstroissa sarja kuvakaappauksia kuvagalleriana. (IJ)
18/11/2012

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2001Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: AtlanticKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital t.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438194049514

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Atlantic) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy