Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Professor

Richard Says Goodbye 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Eng­lan­nin­kie­len pro­fes­so­ri pistää elämänsä mik­ros­koo­pin al­le kuul­tuaan kuo­le­van­sa keuh­ko­syöpään.

Eng­lan­nin­kie­len pro­fes­so­ri (John­ny Depp) pistää elämänsä mik­ros­koo­pin al­le kuul­tuaan kuo­le­van­sa keuh­ko­syöpään. Ää­rimmäi­sen dead­li­nen lä­hes­tyessä miek­ko­nen päättää elää elämänsä ku­ten on ai­na ha­lun­nut, ja ehkä jättää jäl­kensä pait­si op­pi­lai­siin­sa myös ih­mis­kun­taan.
Hämäävän vähäe­lei­ses­ti tans­sah­te­le­va elo­ku­va tar­joi­lee Jack Spar­row:n kei­ka­roi­vaa ul­ko­kuor­ta, mut­ta an­tau­tuu pin­nan al­la pal­kit­se­vaan vääntöön elämän mer­ki­tyk­sestä. Lop­pu­ka­neet­ti on li­ki­main yhtä pal­kit­se­va kuin lin­nun­ra­dan lif­ta­reil­le tar­joil­tu li­kiar­vo kai­ken mer­ki­tyk­sestä, mut­ta tai­val on viih­dyttävä ja aja­tuk­sia herättävä.
Maail­mal­la heik­ko­ja ar­vos­te­lui­ta saa­nut elo­ku­va nou­see kri­tiik­kinsä ylä­puo­lel­le kieh­to­van no­vel­li­mai­se­na tul­kin­ta­na, jo­ka ei tois­ta sen enempää kli­seitä kuin hel­pos­ti pa­ke­toi­tu­ja ope­tuk­sia­kaan. Se pe­rimmäi­nen aja­tus tässä tun­tuu ole­van, että elämän lan­gat voi ke­riä juu­ri niin kuin ha­luaa, mut­ta tämä kan­nat­taa tehdä niin, että on it­se lo­pul­ta tyy­tyväi­nen luo­muk­seen­sa.

Kuva

Erinomainen kuva luo miljöönsä viitseliäästi. Värikylläinen ja jäsentynyt anti on näyttävän tummasävyistä lipumatta tukkoisuuden puolelle.

Ääni

Ääniraita soi hillitysti ja hallitusti, joskin Johnny Depp kuulostaa miltei läpi elokuvan Marlon Brandolta, tai muutoin vain hitusen humalaiselta.

Ekstrat

Ekstraton. Kyseessä on saksalainen julkaisu alkuperäisellä ääniraidalla, mutta tekstityksiä löytyy vain saksaksi. (IJ)
02/03/2023

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2020Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: LeonineKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 4061229130615

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Leonine) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy