Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Star Trek I - The Motion Picture

Star Trek - The Motion Picture 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1979Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018023734

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­tar Trek siir­tyi pik­ku­ruu­dul­ta val­ko­kan­kaal­le va­ka­vail­mei­senä täh­ti­sin­fo­nia­na, jos­sa En­terp­ri­se läh­tee pysäyttämään maa­ta uh­kaa­van tun­te­mat­to­man mas­san.

S­tar Trek siir­tyi pik­ku­ruu­dul­ta val­ko­kan­kaal­le va­ka­vail­mei­senä täh­ti­sin­fo­nia­na, jos­sa En­terp­ri­se läh­tee pysäyttämään maa­ta uh­kaa­van tun­te­mat­to­man mas­san. Ko­meas­ti ku­vi­tet­tu elo­ku­va her­kut­te­lee fan­tas­ti­sil­la miljöillä, re­von­tu­li­mai­sil­la ava­ruus­vis­toil­la ja en­nen kaik­kea lä­hi­ku­viin puu­na­tul­la En­terp­ri­sel­la.
Ta­ri­na tun­tuu pitkään me­kaa­ni­ses­ti elo­ku­va­mit­taan ve­ny­te­tyltä ja tun­nel­mal­taan jäykältä tv-jak­sol­ta, mut­ta 2001:stä komp­paa­vat kään­teet pu­hal­ta­vat ta­pah­tu­miin eloa. Lo­pul­ta ky­seessä on rau­hal­li­sen vä­ki­val­la­ton, poi­ka­mai­sen elämän­myön­tei­nen ja re­hel­li­ses­ti aa­vis­tuk­sen nört­timäi­nen tie­teis­seik­kai­lu — ai­van ku­ten tre­keiltä on to­tut­tu odot­ta­maan­kin.

Kuva

Ikäisekseen erinomainen kuva on parhaimmillaan häikäisevän erotteleva ja aina vakaa. Anti vaihtelee maltillisesti hivenen pehmeästä loistavan jäsentyneeseen ja säilyttää filmimäisen otteen läpeensä. Väritoisto on hehkeän kylläistä ja moitteettoman hallittua, sanalla sanoen kaunista. Pienoismallien avulla luodut efektit näyttävät upeilta liki viimeistä piirtoa myöten ja vaikka toisinaan rajaviivat erottuvat hiuksen hienosti voisi annin ajoittain uskoa olevan 30 vuotta tuoreemmasta elokuvasta. Myös sähiköivät visuaaliset tehosteet toimivat hyvin vaikka anti onkin tältä osin ikääntynyttä. Otos siellä täällä jää mainittavan pehmeäksi kuten aiemmin blu-raylläkin, mutta valtaosin anti on vaikuttavaa.

Ääni

Puhtaan ongelmaton ääniraita levittäytyy hillityllä vakaumuksella tilaan. Dialogi on välitöntä ja tehosteiden tuoma käristys uskottavaa. Subbari pääsee kevyellä verryttelyllä tapahtumien keskittyessä rekisterin yläpäähän, mutta kokonaisuus on tasapainoinen ja tyylikäs.

Ekstrat

4K-levyltä löytyy kaksi kommenttiraitaa (ensimmäisellä David C. Fein, Mike Matessino ja Daren Dochterman; toisella Robert Wise, Douglas Turnbull, John Dykstra, Jerry Goldsmith ja Stephen Collins). Boksi sisältää myös elokuvan HD-version Dolby Atmos -äänin omalla levyllään. (IJ)
06/10/2022
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy