Kino - Arvostelu

Graves without a Name

Les tombeaux sans noms 

Kambodzan verilöylyt ovat nousseet jälleen otsikoihin puolen vuosisadan takaa. Kauan unohduksissa uinaillut kansakunta on päässyt tummalla painetuille otsikkoriveille - kuinkas muuten kuin uusien selkkausten kautta. Ovatpa dokumentintekijätkin tuoneet tapauksia esiin.

Graves without a Name muistelee vanhoja. Ihmisen pahuus nostetaan esiin aikalaishaastattelujen kautta. Kyläläisten ja kaupunkilaisten, paimentolaisten ja porvarien yhteenotot tuovat edelleen kyynelen silmään, värinän ääneen.

Nimettöminä haudattuja muistetaan maagisin menoin. Rituaalit toistavat itseään. Vaille hautajaismenoja ja hautakiviä jääneet sukulaiset saavat vihdoin huomionsa. Länsimaalaisittain katseltuna hämmentävissä uhrijuhlissa viipyillään vähän liiankin kanssa.

Kauniista kuvista ja ruuduntakaisista tunteista ei välity mitään. Tarinaa ei kasvateta, junnaava kuvakokoelma ei pohjaa käsikirjoitukseen. Hidastempoinen muistelo jättää paljon roikkumaan - herättämättä juurikaan kysymyksiä.

Tekorunollinen kertojaääni upottaa kokonaisuuden häpeilemättömään sentimentaalisuuteen. Henkilökohtaisten aiheiden välittäminen katsojalle on elokuvanteon vaikeimpia osuuksia. DocPoint 2019 -ohjelmistoa. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rithy Panh

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

DocPoint 2019in uusimpia

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2019 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2019) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään