Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Fear the Walking Dead - 1. kausi

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Suositun "The Walking Dead" -sarjan edelle - ja omille urilleen - sijoittuva uusi sarja valottaa zombie-epidemian alkuvaiheita. Yhden uusioperheen kautta tapahtumia kauhisteleva sarja taiteilee hyvin yltyvän zombie-uhan ja arkisemman draaman välillä.

Sarjalla on iso haaste edessään "The Walking Dead" -sarjan fanien voittamisessa, sillä reilun 7 vuoden aikana syntyneiden odotusten ja hahmositeiden korvaaminen johtaa helposti aluksi hylkimisreaktioon. Katsoin aikoinaan kaksi ensimmäistä TWD-sarjan kautta, mutta onnistuin tuolloin välttämään koukun vaikka anti viihdyttävältä teemadraamalta maistuikin. Nyt tämän uuden sarjan myötä tapahtumiin tuntuu saavan enemmän otetta, inhimillisempää otetta ja alkumetrien tuomaa kontekstia.

Sarja käyttää yltyvää zombie-uhkaa tehokkaan säästeliäästi hyödykseen, ja antaa sen sijaan katsojan tutustua keskushahmoihin. Kerronnan keskiöön heitetty kokoelma ihmisiä, käytännössä kolmen perheen kolhoosi, tarjoaa pakollisia draaman aineksia ex-puolisoista ja huumeriippuvuudesta menneisyyden traumoihin ja arvoituksellisiin tarkoitusperiin, mutta keitos on hyvä. Miljöö rakentuu koukuttavasti ja hahmojen edesottamuksista kiinnostuu huomaamattaan, joten mistään perussaippuasta ei ole kyse.

Kaikki kauden 6 jaksoa kahdella levyllä.

Kiitettävä kuva näyttää erehdyttävän elokuvamaiselta ja miljööltään virkeältä. Jälki on hitusen pehmeää, mutta muutoin ilahduttavan hallittua ja ilmeikästä. Ääniraita luo hyvin tunnelmaa ja onnistuu vähin vedoin nousemaan tv-tunnelmien yläpuolelle. Ekstroissa kaksi lyhyttä koostetta sarjasta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Pääosissa: Kim Dickens Cliff Curtis Frank Dillane Alycia Debnam-Carey Ruben Blades

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 298 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112734886

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään