Kino - Arvostelu

Newton

Newtonilla on ideologia ja polte. Ensimmäisten demokratian normien mukaan järjestettävien vaalien tullessa Intiassa ajankohtaisiksi, ilmoittautuu nuori opiskelija vapaaehtoiseksi vaalitoimitsijaksi. Reserveistä ei nousta eliittiasuinalueiden äänestyskoppeihin, Newton lähetetään helikopterikyydityksellä kohti tuntematonta aluetta, keskelle metsää. Syrjäseudun historia on väkivallan värjäämä, demokratia terminä tuntematon ja pelottava. Äänestysprosentti ei saa jäädä nollaan, päättää innokas virkailija.

Amit V. Masurkarin elokuva on taistelukuvaus nousevan maailmanmahdin kehityksestä, yhteisten tavoitteiden epäselvyyksistä ja luokkaerojen synnyttämistä väärinymmärryksistä. Läntisen maailman itsestäänselvyydet eivät jokaiselle planeetan asukkaalle ole tätä päivää. Eriarvoisuuden kartta näyttää pelottavan laajalta.

Terävästi kirjoitettu, joskin jämäkämpää leikkausotetta kaipaava Newton nähdään helsinkiläisillä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla englanniksi tekstitettynä. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Amit V. Masurkar
Pääosissa: Rajkummar Rao Pankaj Tripathi Anjali Patil Raghubir Yadav
Tarina: Amit V. Masurkar Mayank Tewari

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: R&A2017 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (R&A2017) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään