Kino - Arvostelu

A Modern Man

Taiteilijadokumenttien jatkumo on päättymätön. Erottautuminen massan seasta vaatii samanlaista erityisyyttä kuin itse dokumentoitavalta omalla urallaan. Persoonallisen elämäkerran rakentaminen on haaste.

Poikkeus herättää huomion. Julkisuudessa paistattelevien rokkareiden elämäntarinoista esiinnousevat päihdeongelmat ja kaikenmoiset seksirötöstelyt ovat DocPoint-festivaaliohjelmistossa nähtävän A Modern Man -elokuvan tapauksessa niin kaukana totuudesta kuin olla voi.

Kansainvälisesti tunnustettu klassinen sooloviulisti Charlie Siem on saanut isolla lusikalla. Rikkaaseen perheeseen syntyminen ei itsessään ole ollut menestyksen takuu. Charlie on työskennellyt asian eteen. Myönnettävä on, vanhempien geeniperimä ei ole tässä tapauksessa haitaksi. Charlie Siem on pullollaan karismaa: komea, taitava, menestyvä, rikas - ja yksinäinen.

Eva Mulvadin seurantadokumentti hakeutuu viulutaiteilijan mukana takahuoneisiin, viini-illallisille, perheensisäisiin keskusteluihin, fanitapaamisiin sekä mallinäytöksiin. Huolimatta näennäisestä jet set -elämäntyylistä, Siem on tilanteissa yksin. Tunteiden patoutumat ovat olemassa, ne pysyvät huolellisesti treenatun porvarillisen filtterin takana. Valmiit lausahdukset kuorruttavat haastatteluja. Dialogi pintakullataan small talk'illa. Korean kuoren ja Instagram-tilin taakse on helppo piiloutua. Maan matosena asiaa tarkastelevaa lohduttaa havainnoida komeiden, lahjakkaiden, menestyvien ja rikkaiden maailmassa olevan omat haasteensa.

Elokuva esitetään vuoden 2018 DocPoint-festivaaleilla Helsingissä. Puheraita on englanniksi, digitaalikopiossa ei ole tekstityksiä. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Eva Mulvad

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 85 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2018 
  
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2018) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään