4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

X-Men: Dark Phoenix

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Nätti, mutta synkistelevän utuisesti aukeava seikkailu neuloo yhden episodin lisää mutanttisankareiden elämään. Nyt aurinkosoihtu sohaisee ryhmäläisten elämänratoja, eikä väkivaltaisilta korjausliikkeiltä vältytä.

Visuaalisesti virkeä näytös vetoaa elegantin hiotulla kuosillaan, mutta jää vajaaksi kaikilla muilla rintamilla: tarina on kliseistä uutettu, dialogi paikoin suorastaan anteeksipyytelevän irtonaista (”So that’s what we are doing here”) ja näyttelijäsuoritukset hyviä, mutta perin välinpitämättömiä. Myös tarinan kaari sukeltaa monin paikoin syvälle vellovan draaman uumeniin, vaikka toimintakohtaukset tahdittavatkin jorinaa.

Lippuluukulla elokuva jäi ymmärrettävästi pettymykseksi, eikä kommentaattoreiltakaan ole irronnut tälle kehuja. Kokonaisuus on teknisesti sulava, mutta sisällöllisesti kaikkea muuta kuin tarttuva satu.

Näyttävä ja luonteva 4K-kuva pohjaa 2K-masteriin, mutta jälki on ilahduttavan jäsentynyttä. Kertaalleen talon seinässä esiintyy lievää ylimääräistä kuhinaa, mutta samaan aikaan toisto on kyllin terävää kavaltamaan vihkisormuksen jättämät painaumat Jean Greyn sormessa (alun kohtaus avaruusaluksessa). Jessica Chastain puolestaan näyttää melkein puhkipalaneelta kaikissa otoksissaan, mutta efekti lienee tavoiteltu. Pliisu ääniraita pitää geneerisen musiikkiraidan jatkuvasti äänessä, mutta myös dialogin puhtaana ja toiminnan tarpeen tullen iskukunnossa.

Boksin kakkoslevy sisältää elokuvan HD-version ja sen lisukkeina kommenttiraidan (ohjaaja Simon Kinberg ja tuottaja Hutch Parker), poistettuja kohtauksia kommentein, making of ja kooste. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Simon Kinberg
Pääosissa: James McAvoy Michael Fassbender Jennifer Lawrence Nicholas Holt Sophie Turner Tye Sheridan Alexandra Shipp Jessica Chastain
Tarina: Simon Kinberg
Kuvaus: Mauro Fiore
Musiikki: Hans Zimmer

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112750084

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään