Kino - Arvostelu

Furusato

Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden vaikutusten laajuus valkenee paikallisväestölle vähän kerrassaan. Viisi vuotta tsunamin jälkeen, vapaaehtoismentaliteetilla työskentelevät terveysviranomaiset rapsuttelevat hammasharjoillaan ydinjätepölyä asfaltin pinnalta. Vaarallinen materia suljetaan mustiin jätesäkkeihin odottamaan loppusijoitustaan. Säteilymittarit vinkuvat korvia riivaavalla äänellä, evakuointialueella ei pitäisi kasvosuojitta asustaa.

Vanha kansa on tehnyt valintansa, kotia ja vuosisatojen alueellista juurtumista ei tuosta vain hylätä. Japanilaisen hillitty mieli ei vähästä järky, usko perinteisiin on vakaa. Fukushimaa ympäröivä ongelma on jätetty korkeamman haltuun, valtiollisen johdon ylimalkaiset ohjeistukset ovat jättäneet osittaisen turvallisuudentunteen, syöpäriskin itämisaika ilmoitetaan vuosikymmenissä.

Yleisilmapiiri on haikean toiveikas. Aika seisoo kaupungin tyhjillä, museoksi muuttuneilla kaduilla. Näennäisen normaali elämä jatkaa mateluaan, maskeilla tai maskeitta. Samaan laajaan maisemakuvaan mahtuu monenlaista tulkintaa tapahtumien etenemisestä.

Saksalaisdokumentti vangitsee kaupunkilaisten tunnelmia tarkkailuasemista. Ohjaaja Thorsten Trimpop näyttää nuorison osittaisen huolen huomisesta. Toisaalta, nuorten jos joidenkin ne päivittäiset työtkin olisi tehtävä. Energiayhtiö TEPCO:n turvallisuusvastaava tietää enemmän. Hikoileva, syyllisyyden kalvama, kameran tuijottavaa ja syyttävää katsetta välttelevä virkamies tuntee säteilyn vaarat selvästi muita paremmin.

Helsinkiläinen Docpoint esittää vangitsevaa teosta tammikuun lopun festivaaleillaan. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Thorsten Trimpop

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Docpoint 2017in uusimpia

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: Docpoint 2017 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Docpoint 2017) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään