4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Bumblebee

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Transformers-saagan spinoff ja rebuutti, joka vääntää namiskat takaisin toiminnasta draamaan. Sarjan juonelle uskollinen episodi seuraa Kybertronin tuhosta paennutta yksinäistä robottia, Bumblebeetä, joka etsii maajalkojaan sanfranciscolaisen teinitytön avustuksella.

Lukemattomien armottomien lelurymistelyiden jälkeen Transformers-saagan kerronnallisempi rebuutti on itse asiassa tervetullut tuttavuus. Tässä 80-luvulle palaava seikkailu antaa runsaasti aikaa sekä ihmis- että robottihahmojen syventämiselle ja eepoksen laajentamiselle, mikä on mukavaa vaihtelua saagan viimeisimpiin pikseliblendereihin nähden. Nyt ohjaajan pallilla ei enää häärikään Michael Bay vaan animaatiodraamoista tunnettu Travis Knight. Anti maistuu nyt monella tapaa 80-luvun sarjakuvalta, jota myös robottien ilme tuntuu nyt noudattavan uskollisemmin.

Retroilun kääntöpuoli on, että seikkailu maistuu enemmän kuin vähän varhaisnuorille suunnatulta toimintadraamalta. Tällaisenaan trippi on lupaus uudesta suunnasta ja tarinaltaan ehyistä uusista jatko-osista.

3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva on komeaa katsottavaa: jälki on värikylläistä, kauniin luonnollista ja erityisesti tietokoneella luotujen elementtien osalta parhaimmillaan viiltävän terävää. Passeli ääniraita ei antaudu ylettömään rymistelyyn, mutta löytää mukavasti iskua toimintaan ja vähäeleistä uskottavuutta runsaisiin suvantoihin sen lomassa.

4K-levy on ekstraton, mutta boksin HD-levy sisältää mm. poistettuja kohtauksia ja koosteita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Travis Knight
Pääosissa: Hailee Steinfeld John Cena Jorge Lendeborg Jr. John Ortiz Jason Drucker Pamela Adlon
Tarina: Christina Hodson
Kuvaus: Enrique Chediak
Musiikki: Dario Marianelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112748425

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään