Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Churchill

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Masentavan falskilta maistuva elokuva seuraa Winston Churchillin suhtaumista Normandian maihinnousuun noin viikon verran ennen H-hetkeä.

Vähäeleisen näyttävästi ja miellyttävän periodiuskottavasti lavastettu elokuva luo uskottavan pinnan, mutta likimain kaikki tämän pinnan alla tuntuu läpeensä väärältä aiemman tiedon valossa. Historioitsija Alex von Tunzelmannin käsikirkirjoitukseen pohjaava elokuva on saanutkin murskatuomion muun muassa Churchilin elämänkerran kirjoittaneelta Andrew Robertsilta. Mikään elokuvassa esitetty asia ei ilmeisesti tapahtunut näin, ja se on jo saavutus. Raskauttavimmalta vaikuttaa elokuvan päätös esittää Churchill vielä maihinnousupäivän aattonakin impotenttina sivustakatsojana, joka rukoili operaation peruuntumista.

Brian Cox menisi ulkoisesti auttavasti Churchillistä, ja epäilemättä jokin tämän roolisuorituksen synkistä hetkistä ja heikkouksista osuu oikeaan, mutta tässä synkistely ja heikkoudet käyvät niin sankoiksi, että lopputuloksena on pelkkä lamaantuneisuus. Jos Churchill olisi ollut näin saamaton tapaus olisi toisen maailmansodan lopputulos todennäköisesti ollut toinen.

Tätä elokuvaa ei kannata sekoittaa samoihin aikoihin ilmestyneeseen Gary Oldmanin tähdittämään "Darkest Hour" -elokuvaan.

Asiallinen kuva ja ääni. Ekstroissa making of. Saksalaispainos. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Teplitzky
Pääosissa: Brian Cox Miranda Richardson John Slattery Ella Purnell James Purefoy
Tarina: Alex von Tunzelmann
Kuvaus: David Higgs
Musiikki: Lorne Balfe

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: Square OneKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
  EAN: 88985446559

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Square One) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään