DVD - Arvostelu

Once Upon a Time in Mexico DVD arvostelu kansi

Once Upon a Time in Mexico

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Robert Rodriguezin kolmas El Mariachi-elokuva. Simppeli, suoraviivainen tarina mutta ensiluokkainen kasti: Johnny Depp, Antonio Banderas, Salma Hayek, Willem Dafoe ja Mickey Rourke. Viihdyttävä elokuva, jota ei kannata yrittää ottaa vakavasti.

HD:nä kuvattu ja jälki onkin erittäin korkeatasoista kauttaaltaan. Kuvan tarkkuus on kohdillaan niin kapakan pimeydessä kuin auringon paahteessa, väritoisto moitteetonta ja kuvaus lukuisine zoomauksineen todella liikkuvaa. Vaatimattomalla aikataululla ja budjetilla on saatu aikaan näyttävää jälkeä, mutta televisiomainen 1.78 –laajakuvasuhde sekä tiukat rajaukset kuvassa yhdessä High Definition –tekniikan kanssa antavat elokuvalle hieman videomaisen ilmeen. Ääniraita on selkeä, tilava, tehokas ja ilahduttavan musikaalinen. Ekstroissa jo yksinään viiden tähden arvoinen ohjaajan kommenttiraita, jonka alussa Rodriguez ei turhaan varoittele että asiaa tulee vielä paljon – mies on ollut pikkupojan innolla mukana elokuvan jokaisessa käänteessä ja sen kyllä havaitsee. Lisäksi levyltä löytyy hyvä dokumentti toteutuksessa käytetyistä kikoista (9 min.), vielä kiinnostavampi dokumentti Rodriguezin kotistudiosta (11 min.), ohjaaja puhuu yleisölle –kooste elokuvien tekemisestä ja etenkin HD:stä (13 min), jäsentymätön dokumentti mm. hahmoista ja trilogian tiestä (18 min.), tehosteista (19 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (7 min.) ja kaksi anamorfista traileria DD5.1-äänin, sekä trilogian kahden ensimmäisen osan trailerit. Tähän arsenaaliin voi olla jo todella tyytyväinen. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Rodriguez
Pääosissa: Johnny Depp Antonio Banderas Salma Hayek Wlliem Dafoe Mickey Rourke Eva Mendes Danny Trejo Enrique Iglesias Cheech Marin
Tarina: Robert Rodriguez
Kuvaus: Robert Rodriguez
Musiikki: Robert Rodriguez

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: ColumbiaKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 107172EAN: 5050582206944
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Columbia) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään