4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Baby Driver

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kliseinen tarina pankkirosvojen keikkakuskista, joka elää karrikatyyrinsä vaiheita kymmenen vuotta Ryan Goslingia nuorempana Driverina. Kaikki on läpeensä tuttua, mutta silti yllättävän lempeästi kulahtanutta.

Elokuva tuntuu menneisiin vuosiin pyrkivältä nostalgiatripiltä, joka liimaa pastissinomaisesti yhteen kasarikuvia herättäen välähdyksenomaisesti mielikuvia Tom Cruisen, Charlie Sheenin, Paul Newmanin ja jopa Robert De Niron tähdittämistä elokuvista. Tarina on tässä kuitenkin uudelleenlämmitettyä mikrolasagnea, joka on tunnelmaltaan lähempänä huonoja uraohjeita tarjoavaa teinisaippuaa kuin yhä genren mittapuuna toimivaa Michael Mannin Heat-ajojahtia.

Lopulta kyse on varsin turhasta, joskin kaikessa kliseisyydessään omintakeisesta keikkakuvauksesta, joka pitää vauvanaamaisen pokerinsa paksuksi käyvästä juonesta huolimatta. Maailmalla osa arvioista on silti ollut yllättävän positiivisia ylistäen mm. pääosan Ansel Elgortin viilipyttymäistä suoritusta, tarinan edellyttämiä taka-ajoja ja elokuvan toimintakomediamaista otetta. Kehut tuntuvat vahvasti liioitelluilta.

Heikon ja keskinkertaisen HD-tason välimaastoon sijoittuva kuva on rakeinen, tukkoinen ja niin väritoistoltaan kuin tarkkuudeltaan vaatimaton. Ihosävyt näyttävät 90-luvun VHS:ltä, detaljeja on tarjolla tavanomaisen DVD:n verran eikä mikään tässä viittaa 4K HDR -luokkaan. Raekohina on voimakasta ja jopa pientä roskaa tuntuu esiintyvän, joten kyse lienee näin uuden julkaisun kohdalla tavoitellusta ilmeestä, mutta anti ei ilahduta. 2K:na masteroitu kuva ei edusta aitoa 4K:ta, eikä edes parasta 2K:ta. Ikäistään iäkkäämmältä vaikuttava ja lähes kauttaaltaan hieman epäskarppi kuva jää kuriositeetiksi.

Vähäeleinen ääniraita kierrättää klassisia, ajassa taaksepäin pyrkiviä teemoja ja yhdistää näihin toiminnan tarjoamaa räiskettä. Semimykän pääosan hahmon ansiosta ääniraidalle on löydetty enemmän mielenkiintoa kuin kuvapuolelle.

4K-versio on ekstraton, mutta boksista omalta levyltään löytyvän HD-version ekstroissa mm. kaksi ohjaajan vetämää kommenttiraitaa (toisella mukana kuvaussuunnittelija Bill Pope), poistettuja kohtauksia, yhdeksän koostetta, musiikkivideo ja promoja. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Edgar Wright
Pääosissa: Ansel Elgort Kevin Spacey Lily James Eiza Gonzalez Jon Hamm Jamie Foxx
Tarina: Edgar Wright
Kuvaus: Bill Pope
Musiikki: Steven Price

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031003965

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään