Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Django Unchained

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Täysosuma! Jos "Kunniattomat paskiaiset" jäi turhan epätasaiseksi genreparodiaksi, jonka huumori veti huteja enemmän kuin osumia, kajauttaa "Django" jo lähtöluukusta sellaiseen vauhtiin, että kokonaisuutta voi luonnehtia vain kunnariksi. Huumori toimii periksi antamatta, omintakeinen tarina jaksaa kiinnostaa ja näyttelijäsuoritukset - Christoph Waltzin lekuri etunenässä - ovat upeaa katsottavaa.

Ohjaaja Quentin Tarantinon tehosekoitin tuntuu sotkevan spagettilänkkärin klassikot ja Coenin veljesten niin ikään Etelävaltioihin sijoittuvan vankikomedian "Oh Brother Where Art Thou?" yhdeksi hillittömäksi ralliksi. Sekoittimesta ulos virtaa hupia, kurjuutta, verta ja fiilistelyä tasavahvana pirtelönä. Tämä on epäkorrekti, ylettömän verinen ja orjuuden käsittelyssään jopa karu tarina, joka repii naurunsa kaikkialta muualta paitsi ihmisten selkänahasta. Kieliposkessa tehty, mutta virheettömällä tyylitajulla.

Viimeistä piirtoa myöten viitseliäästi luotu audiovisuaalinen kuosi kantaa periodipatinansa komeasti. Sisällöllisesti kyse onkin suorastaan genren referenssitasosta, ja myös teknisesti sekä kuva että ääni ovat erinomaisia. Kuva kikkailee takaumien kanssa, mutta kokonaisuus on terävä, virkeä ja huoliteltu. Mainio ääniraita osaa miksata musiikkia taidolla ja uudistaa samalla spagettilänkkäreiden äänimaailmaa mukavasti.

Ekstroissa suppeat, mutta mielekkäät koosteet hevosstunteista (14 min.), puvustuksesta (12 min.) ja tuotantosuunnittelusta (13 min.). Lisäksi mukana on Tarantino-boksin ja soundtrackin mainos. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Quentin Tarantino
Pääosissa: Jamie Foxx Christoph Waltz Leonardo DiCaprio Kerry Washington Samuel L. Jackson James Remar Don Johnson
Tarina: Quentin Tarantino
Kuvaus: Robert Richardson

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 165 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051160304878

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään