Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Mama

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Guillermo del Toron tuottama psykologinen jännäri ottaa vaikutteita vuosisatojen ajan kerrotuista susilasten tarinoista kertoakseen hurjan tarinan kahdesta pikkutytöstä, jotka usean vuoden eristyksen jälkeen palaavat sivistyksen pariin. Autokolarin jäljiltä korpimetsään oman onnensa nojaan aikoinaan jääneet tytöt ovat selvinneet kuin ihmeen kaupalla hengissä, mutta samalla jokin heissä on muuttunut perustavalla tavalla.

Tehokas ja omalla ilmakuivatun mädäntyneellä tavallaan maukas elokuva virittää kauhun ilmapiirin hyvin ja heittää sen syövereihin ryhmän keskimääräistä kiinnostavampia ja sympaattisempia hahmoja. Viime vuosina kovassa nosteessa ollut Jessica Chastain tekee hyvän suorituksen uusioperheen vastahakoisena äitinä, joka huomaa kilpailevansa exän kanssa tyttöjen huomiosta. Tarinan psykologin tehtävä puolestaan tuntuu olevan sama kuin Weyland Yutanin miehillä Alien-elokuvissa tai ehkä syöttiään roikottavalla saalistajalla, mutta kaikesta laskelmoitavuudesta huolimatta keitos toimii.

Komea kuva on synkkä, eklektinen ja miltei runollisen kaunis -- näin ainakin jos tarkoituksena ei olisi mankeloida katsojan sisuskaluja. Niskavilloissa resonoiva ääniraita osaa imaista mukaan tapahtumiin ja iskeä katsojan aina tuon tuosta vasten sohvan selkänojaa. Kauhuelokuvaksi tämä on poikkeuksellisen tasapainoinen tapaus.

Ekstroissa hyvä ohjaaja/käsikirjoittaja Andy Muschiettin ja tuottaja/käsikirjoittaja Barbara Muschiettin kommenttiraita, tekijäparin alkuperäinen lyhytelokuva Guillermo Del Toron alustuksella ja parin kommenteilla, poistettuja kohtauksia parin kommentein (8 min.), making of (10 min.) ja kooste tehosteista (6 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Andy Muschietti
Pääosissa: Jessica Chastain Nikolaj Coster-Waldau
Tarina: Neil Cross Andy Muschietti Barbara Muschietti
Kuvaus: Antonio Riestra
Musiikki: Feranando Velasquez

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582937107

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään