Kino - Arvostelu

Railway Men

As-sekka 

Jos Suomessa uutisoidaan VR:n kuljettajien uusista kireistä työasuista, on meininki pohjoisessa Afrikassa hiukan toisenlainen. Kalusto ei kenties myöhästele juurikaan pohjoisia kanssasisaruksiaan enemmän, mutta kaikilla muilla sektoreilla tilanne on nähtävästi heikompi.

Välimeren etelärantaa viilettävät rauta-arkut ovat auttamatta liian vanhoja kaupalliseen liikennöintiin. Vaan minkäs teet. Työläinen ei näissä maisemissa pomoilleen reklamoi. Päinvastoin, kuljettajien toimenkuva muistuttaa pääsääntöisesti mekaanikkoa. Tee-se-itse-miehelle on tässä toiminnassa käyttöä.

Rautatieläisten epäkohtia seurataan ytimessä - veturin ohjaamosta käsin. Näkökulmaa lavennetaan onnettomuustutkinnan ja uutislähetysten kautta. Katsaus syvenisi entisestään virkavallan ja omistavan osapuolen puolustuspuheilla. Mutta nykymuotihan on seurata vierestä. Onhan se helpompaa kuin yhteiskunnallinen tutkiva dokumentarismi. Mielenkiintoisin keskustelu aihepiiristä jää käymättä. Voi olla, että haastattelupyyntöihin ei ole tipahdellut vastauksia.

Tyylikkäästi filmattu qatarilais-ranskalais-tunisialainen tarkastelu esitettiin tammi- ja helmikuun vaihteessa DocPoint 2019 -festivaaleilla. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Erige Sehiri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 75 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2019 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2019) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään