Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Megamind - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Mitä tapahtuisi jos kojootti kerrakin saisi maantiekiitäjän kiinni? Tästä hilpeästä aseltelmasta ponnistaa DreamWorks-studioiden supersankarianimaatio "Megamieli". Kiiltokuvamainen Metro Cityn suojelija Metromies ja yksin älynlahjojensa kanssa jäänyt Megamieli ovat olleet kilpaveljekset kehdosta saakka, mutta kun eräänä päivänä tuttu mittelö päättyykin yllättäen pahiksen voittoon ei mikään enää ole ennallaan.

Voitonjuhlien jälkeen arkinen rellestys alkaa pian maistua puulta vastapoolin puuttuessa. Hyviksen puuttuessa paha on vaarassa muuttua vähitellen hyväksi, ja niinpä antisankarimme päättää kouluttaa itselleen pikavauhtia uuden vastustajan. Mikään ei koskaan ole kuitenkaan mennyt Megamielen mielen mukaan, joten miksipä nytkään?

Tuore, hauska ja ilmeikkään erilainen animaatioseikkailu toimii pikkuaikuisten versiona erilainen sankari -kuvauksista kuten Hancock, Ironman ja jopa Watchmen. Siinä missä Hancock ja Ironman jäivät hyvän alkuajatuksen tasolle, kantaa Megamielen teho Watchmenin tavoin maaliviivalle saakka. Näppärästi kynäilty seikkailu löytää paljon sanottavaa asetelmastaan ja huumorikin iskee hyvin nauruhermoon, vaikkei erityisen näppärästi ikäpolvia ylitäkään. Tarina itsessään toimii katsojan iästä riippumatta.

Paketista löytyy omilla levyillään sekä elokuvan 3D- että 2D-versiot, joista ensimmäinen on selvästi suositeltavampi katseluvaihtoehto.

Upean ilmava kuva edustaa 3D-animaation kärkeä. Erityisesti Metro Cityn joukkokohtauksissa on imua, mutta muutoinkin ilme on kekseliäs, ilmeikäs ja dynaaminen. Värimaailma on kylläinen ja myös valo ja varjo ovat hienosti hallussa. Tilakuvan täytteeksi löytyy geometrisen kaupunkimiljöön ohella myös monenlaista partikkelia, räjähdystä, rakettirekeä ja valonsädettä. Myös 2D-kuva on erittäin hyvä, mutta 3D-version jälkeen jotakin selvästi puuttuu. Tasoon litistettynä animaatiojälki alkaa vaikuttaa hieman pehmeältä ja etenkin tekstuureiltaan turhan yksinkertaistetulta.

Äänipuolella tehosteet pyörittävät karusellia hyvin ja huomiota itseensä vetämättä, mutta yllättävin osa-alue on säveltäjälleen Hans Zimmerille epätyypillinen musiikkiraita. Aikuisyleisöä kosiskelevalla musiikkiraidalla kuullaan mm. Elvis Presleytä, AC/DC:tä, Ozzy Osbournea, Michael Jacksonia, Eloa, Guns n' Rosesia ja George Thoroughgood & The Destroyersia. Alkuperäinen englannin kielinen ääniraita tarjoillaan peräti 7.1-kanavaisena häviöttömänä Dolby TrueHD:nä, kun taas suomen- ja ruostinkieliset vaihtoehdot ovat perinteisestä Dolby Digital 5.1:tä.

2D-version levyltä löytyvissä ekstroissa hyvä tekijöiden massakommenttiraita, kaksi triviaa ja animaation taustoja tarjoilevaa kuva-kuvassaraitaa, elokuvan jälkinäytöksestä käyvä lyhytelokuva "Megamind and the Button of Doom" (16 min.), poistettu kohtaus tuottajan alustuksella (2 min.) ja koosteet ääninäyttelijöistä (9 min.), Megamind-hahmosta (7 min.) ja animaattoreista (2 min.). Sokerina pohjalla vielä sarjakuvan luontitoiminto, kuvagalleria, piirrä Megamind -video-ohje (13 min.), Megarap-montaasi (1 min.), sarjakuvakirja, DreamWorksin animaatioesittely ja etsi erot -peli. Kaikki videot tarjoillaan HD-muodossa ja lyhytelokuva on dubattu myös suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tom McGrath
Pääosissa: Will Ferrell Brad Pitt Jonah Hill David Cross Tina Fey
Tarina: Alan Schoolcraft Brent Simmons
Musiikki: Hans Zimmer Lorne Balfe

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 246204EAN: 73325050034400

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään