DVD - Arvostelu

Nuori Adam DVD arvostelu kansi

Nuori Adam

Young Adam 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Joe Taylor (Ewan McGregor) työskentelee jokiproomulla Les ja Ella Gaultin (Peter Mullan ja Tilda Swinton) apumiehenä. Epäonnisen avioliiton pelastaminen tuntuu Ellan silmissä mahdottomalta, ja halu elää elämää työn ja avioliiton ulkopuolella ajaa perheen etujen edelle.

Nuori Adam kattaa pöytään vähintään kahden elokuvallisen verran pysähdyttäviä kohtauksia, joita upeat henkilöhahmot kantavat tarkasti rakennetuissa rooleissa. Silti ennen kaikkea elokuvan kerrontatapa kiinnostaa. Ohjaaja David Mackenzie luottaa katsojaan, jopa brittiläisten mittareiden mukaan. Mackenzie uskaltaa myös luottaa hiljaisuuden voimaan tämäntasoisten taiteilijoiden parissa työskennellessään.

Ohjaus tuo Tilda Swintonista esiin täydellisen sensuellin naiskuvan, täysin ylivertaisen verrattuna mihin tahansa amerikkalaiseen kiiltokuvaan. Moniulotteisuus kantaa kerrontaa, oli kyseessä sitten rakkaustarina, rikoskertomus, perhetragedia tai työväenluokan kuvaus.

Satamaseutuja on väritetty alkuperäistäkin harmaammiksi. Kuvaus toimii osuvasti. Upea musiikki on sävelletty ikään kuin täydentämään maisemat. David Byrnen äänimaailma on kokeileva, mutta toimiva. 8-minuuttinen ”making-of” nähdään elokuvan perään. Alexander Trocchin romaanin nimi on hämmentävä. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Mackenzie
Pääosissa: Ewan McGregor Tilda Swinton Peter Mullan
Tarina: Alexander Trocchi David Mackenzie
Kuvaus: Giles Nuttgens
Musiikki: David Byrne

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 94 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.78
  
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 111173EAN: 6416335177012

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään