DVD - Arvostelu

Lentäjä - Special 2 Disc Edition DVD arvostelu kansi

Lentäjä - Special 2 Disc Edition

The Aviator 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Miljonääri Howard Hughesista oli moneksi, vaikka hänet enimmäkseen muistetaan puolihulluna, hygieniaan pakkomielteisesti suhtautuneena eksentrikkona. Hän sentään oli aikoinaan lentonopeusennätyksien haltija, kaupallisen matkustajaliikenteen kehittäjä ja Herculus-kuljetuskoneen sekä muiden innovaatioiden lähde. Ohjaajana hänen ansionsa jäivät heikommiksi, vaikkakin muistettaviksi (ensimmäinen multituotanto Hell’s Angels ja eroottinen Lainsuojaton).

Martin Scorsesen elokuva on tyyni kuvaus maanisdepressiivisyyden, lapsuuden traumojen ja alkavaa skitsofreniaa lähestyvien harhojen vaikutuksesta ihmisessä heräävään nerouteen.

Leonardo di Caprio tekee vaikean roolinsa uransa ammattitaitoisimmalla tavalla. Tavallaan hän yhdistää oman ulkoisen tyhjänpäiväisen tähtiroolinsa todellisiin näyttelijän taitoihinsa, hieman samaan tapaan kuin Hughes tosielämässä kätki rattopojan roolinsa alle suuren missionsa toimia ilmailun pioneerina.

Kuva näyttää tarkalta ja laadukkaalta. Profiilit rikkoutuvat jonkin verran tarkennuksesta johtuvan haloilmiön takia. Kaksi tömäkkää ja hyvin erottelevaa ääniraitaa. DTS:n bassot eivät riko tyylikästä ja luonnollista äänikuvaa. Kahdella levyllä. Ekstroissa kommenttiraita, 42 min. dokumentti Hughesista, yhteensä noin 73 min. dokumentit, 28 min. DiCaprion ja Alan Aldan seurassa, 15 min. paneelikeskustelu ja trailereita. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Cate Blanchett Ian Holm
Tarina: John Logan
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 164 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 111968EAN: 6420201170106
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään