Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Grand Budapest Hotel

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Herkullisen vakavailmeinen farssi seuraa luksushotellin portieerin (Ralph Fiennes) ympärille kietoutuvaa lennokasta draamaa, jossa varakkaat vieraat, katkerat vihamiehet ja lähestyvä maailmansota heiluttavat tahtipuikkoa. Hilpeällä juonella, uskomattomalla näyttelijäkaartilla ja virheettömän omintakeisella tyylitajulla armoitettu elokuva on valloittavan virkistävä kokemus. Jos tämä ei tuo hymyä huulille on ehkä syytä yrittää uudelleen hyvin levätyn yön jälkeen tai pelätä, että ikäkyynisyys on pusertanut elämänilon liian ahtaalle.

Elokuva yhdistää massiivisen periodiproduktion ja intiimin näytelmän piirteitä vetoavasti. Ajankuva maistuu vivahteikkaalta ja uskottavalta, skooppi todelliselta maailmalta ja äärimmilleen vedetty näytelmämäisyys roolisuorituksissa ja kerronnan rakenteessa istuvat tähän vaivattomasti. Yksistään ilkikurisesti kynäilty ja virheettömällä ajoituksella tarjoiltu dialogi tekisi tästä näkemisen arvoisen tapauksen. "We must go. She needs me and I need you...to carry my bags".

Erinomainen kuva vaihtelee kuvasuhdetta aikakauden mukaan, mutta tarjoilee kauttaaltaan ruudun täydeltä osuvasti väritettyä ja terävästi piirtyvää ihmeteltävää. Magneettinen ääniraita pitää annin vetreänä napakalla dialogilla, useilla tutuilla äänillä ja hillityllä musiikin käytöllä. Valitettavan suppeissa ekstroissa making of (18 min.), traileri, hupihenkisiä teemavideoita (yht. 9 min.), kuvagalleria ja koosteet kuvauksista Bill Murrayn kanssa (4 min.), näyttelijöistä (3 min.) ja ohjaajasta (4 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Wes Anderson
Pääosissa: Ralph Fiennes F. Murray Abraham Mathieu Amalric Adrien Brody Willem Dafoe Jeff Goldblum Harvey Keitel Jude Law Bill Murray Edward Norton Saoirse Ronan Jason Schwarzman Lea Seydoux Tilda Swinton Tom Wilkinson Owen Wilson Tony Revolori Bob Balaban
Tarina: Wes Anderson Hugo Guinness Stefan Zweig
Kuvaus: Robert Yeoman
Musiikki: Alexandre Desplat Randall Poster

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112711023

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään