Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Terminator

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Maailman ensimmäinen hyvin toteutettu robotti- tai oikeastaan kyborg-elokuva sai alkunsa ohjaaja James Cameronin kuumehouruisessa päässä roomalaisessa hotellissa. Menestystä avitti myös pakollinen kahdeksan kuukauden viivästyminen, kun Arnold Schwarzenegger joutui tekemään Conanin jatko-osaa. Cameron sai piirtää käsikirjoituksen kuva kuvalta, ja normaali kiire jäi pois. Nälkäkin auttaa: Cameron on kertonut syöneensä äidin lähettämien McDonalds-alennuskuponkien avulla pari hampurilaista päivässä.

Olen nähnyt elokuvan varmaan kymmenen kertaa ja vasta nyt huomasin, että ensi-illasta poiketen lopputeksteissä on kunnianosoitus Harlan Ellisonille. Kirjailijan kuuluisimmat teokset lienevät A Boy and His Dog ja I Have No Mouth, and I Have to Scream. Kuumapäisen miehen maineessa oleva kirjailija pillastui, kun kuuli Cameronin kehuneen kahta Ellisonin The Outer Limits -televisiosarjan jaksoa vahvoiksi vaikutteikseen.

Vaikka aiempi Ultimate edition tuntui kolmine käsikirjoituksineen ja kehystyskelpoisine valokuvineen ylittämättömältä, niin vain uusi tekniikka on saanut hiottua tätäkin rakeisena herkälle filmille kuvattua klassikkoa. Alkutekstit lupaavat ehkä enemmän kuin itse elokuva, mutta tarkkuuden ero on suuri. Trikkien viehättävä alkeellisuus erottuu aiempaa selvemmin. Lopun matte-tausta on yhtä kammottava kuin ennenkin. Aina yhtä ankeuttavasti soivaan ääniraitaan on saatu parempi dynamiikka. Ekstroissa on 34 min. dokumentit ja seitsemän poistettua kohtausta kommentein (10 min.). (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James Cameron
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Linda Hamilton Michael Biehn
Tarina: James Cameron Gale Anne Hurd Harlan Ellison William Wisher Jr.
Kuvaus: Adam Greenberg
Musiikki: Brad Fiedel

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1984Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 92409EAN: 6438044608267

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään