4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Inferno

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Muistinmenetys-jännärin muotoon rakennettu Da Vinci koodin kolmas osa suhtautuu apokalyptisen salajuonensa ratkontaan jasonbournemaisella vimmalla ja 4K-kameran terästämällä turistin innolla. Firenzeen, Venetsiaan ja Istanbuliin sijoittuvat tapahtumat esittelevät maailman nähtävyyksiä backstage-passin voimalla, mutta itse juoni jättää helposti kylmäksi.

Professori Langdon (Tom Hanks) ja tämän uusin assistentti (Felicity Jones) vievät katsojan mukanaan junanlailla jyskyttävälle aarrejahdille, jonka päässä häämöttää puoli planeettaa tappava virus. Mekaaninen tarina kulkee pisteestä pisteeseen osaavasti, mutta toiminnan tunnelmat eivät välity eikä merkitys avaudu taidolla.

Parhaimmillaan komean erotteleva ja väritoistoltaan suorastaan pakahduttavan kaunis kuva edustaa hyvää 4K-toistoa. Osin jopa 6K:na kuvattu elokuva on masteroitu 2K-tasossa, joten kyse ei ole aidosta 4K:sta vaikka näin voisi helposti erehtyä luulemaan. Rustiikkisen eksoottisia miljöitään auringon noususta sen laskuun ja yön mustasta virtaavan veren täyttämiin apokalyptisiin kuvin luotaava kuva on virkeä ja vaikuttava esitys. Parhaimmillaan kuvissa on todellista läsnäolontuntua, mutta jokunen otos siellä täällä jää havaittavan pehmeäksi. Elokuvan HD-versio jää suhteessa pehmeäksi, vaikka sekin hyvin Venetsian kanaaleista ja kattokuvista selviääkin. Hans Zimmerin musiikki tyytyy valtaosin uinumaan taustalla, mutta toiminta- ja näkyjaksoissa on silti otetta.

4K-versio on ekstraton, mutta samasta boksista löytyy omalta levyltään myös elokuvan HD-Versio lisukkeineen. Ekstroissa poistettuja kohtauksia (27 min.) ja sarja koosteita ohjaajasta (10 min.), tuhokuvista (6 min.), kansainvälisestä näyttelijäkaartista (14 min.), Langdonista hahmona (6 min.) ja pahiksesta (5 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Tom Hanks Felicity Jones Irrfan Khan Omar Sy Ben Foster Sidse Babett Knudsen
Tarina: David Koepp Dan Brown
Kuvaus: Salvatore Totino
Musiikki: Hans Zimmer

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031000759

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään