DVD - Arvostelu

Hurja joukko – kahden levyn erikoisjulkaisu DVD arvostelu kansi

Hurja joukko – kahden levyn erikoisjulkaisu

The Wild Bunch Director’s Cut 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Parhaisiin elokuviin liittyy omakohtaisia, usein huvittavia kokemuksia. Hurja joukko oli jälleen sen monettako kertaa teatterilevityksessä joskus 1970-luvun lopulla, ja saimme pilattua koko elokuvan ystävältämme Pertti Mankilalta, kun hän erehtyi kysymään, onko se tosiaan niin hurja. Avulias neuvo oli, ettei se ainakaan liian hurja ole, jos ei haulikolla kahtia ammuttua mummoa säikähdä. Pera odotti sitä mummoa koko kahden ja puolen tunnin ajan.

Itse eksistentiaalisessa elokuvassa ei ole mitään lapsellista, vaikka Peckinpah kuvaa rajatilaa. Villi länsi on liki eilistä ja ensimmäinen maailmansota häämöttää. Puoliautomaattiset nelivitoset ovat jo käytössä. Silti rosvojoukko yrittää sinnitellä omien kunniakäsitystensä varassa, vaikka entinen kumppani on joutunut vaihtamaan puolta.

Tuskin millekään elokuvalle on pan&scan tehnyt enemmän hallaa kuin tälle. Vanhoissa VHS-kaseteissa kuvan oikeassa reunassa näkyvä haulikon suuliekki ja vasemmassa vilahtavat bootsit ovat vaihtuneet kokonaiseen, hyvin laajaan kuva-alaan. Ohjaajan version kuva näyttää tarkalta, eikä huomauttamista tämän ikäluokan filmille ole muuta kuin kuvakohina. Tyylikäs levitys 5.1:ksi kruunaa paketin, ja alkuperäisen mononkin voi valita. Kahdella levyllä: ekstroissa tutkijoiden kommenttiraita, viisi Peckinpah-traileria, yhteensä noin 140 min. dokumentit sekä yhdeksän minuuttia poistettuja kohtauksia. Yksi kaikkien aikojen DVD-laitoksista. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Sam Peckinpah
Pääosissa: William Holden Ernest Borgnine Robert Ryan Warren Oates Ben Johnson L.Q. Jones
Tarina: Walon Green Sam Peckinpah Roy N. Sickner
Kuvaus: Lucien Ballard
Musiikki: Jerry Fielding

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1969Kesto: 139 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 201812EAN: 7321944705930

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään