Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Korppi

The Raven 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Edgar Allan Poe on yksi kaikkien aikojen kirjailijoista monessa lajissa (romaani, salapoliisiromaani, novelli, runo), mutta genretaitajana hän on ylivoimainen: hänen teksteistään on luotu myös tulkintoja, jotka kuuluvat elokuvan ja sarjakuvan klassikoihin. Korppi-elokuva ei ehkä ole klassikko, mutta kuuluu jokaisen Poe-fanin kokoelmiin.

Tutustuin itse Poen synkeään proosaan 1970-luvulla, kun Oulun klubitalon R-kioski myi Warrenin Creepy- ja Eerie-sarjakuvalehtiä. Kaikkiin ei ollut varaa, mutta niihin, joissa tiesin olevan Reed Crandallin Poe-tulkintoja.

Toki olin nähnyt Sapo-sarjan Rue Morguen murhat –romaanin ja Korppi ja kultakuoriainen –kokoelman isäni kirjahyllyssä. Sitttemmin tutuiksi tulivat alkuperäisteosten lisäksi Roger Cormanin tehtailemat elokuvaversiot ja myös 1950-luvun EC-sarjakuvien klassikot.

V niin kuin verikostosta tuttu ohjaaja James McTeigue ei tainnut juuri uraansa Korpilla kohentaa, mutta minulle se oli miellyttävä yllätys. Vähintäänkin se on parhaita tämän uuden lajityypin edustajia, jossa historiallinen henkilö osoittautui suurin piirtein supersankariksi tai kaksoiselämän elähdyttämäksi toimijaksi. McTeigue tyytyy vähempään ja aukaisee Poen elämän viimeisten päivien salaisuuden. Nauttikaa.

Ja nauttikaa myös mainiosta käännöskukkasesta. Amontilladotynnyri on kääntynyt Amontilladon kypäräksi. Mutta enpä minäkään tiedä mitään esimerkiksi hevospoolosta. Poe ei ehkä enää kuulu kielen kanssa töitä tekevien yleissivistykseen, vaikka Teos vastikää julkaisi kirjailijan kootut teokset uusina suomennoksina.

Tyylikäs ja pehmeä kuva luo viktoriaanista tunnelmaa. BD eroaa jopa huomattavasti edukseen DVD:n rinnalla. DVD on omana levynään. Ääniraidalla ero ei ole suuri. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James McTeigue
Pääosissa: John Cusack Luke Evans Alice Eve
Tarina: Hannah Shakespeare Ben Livingston
Kuvaus: Danny Ruhlman
Musiikki: Lucas Vidal

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: NordiskKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6418471114142

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään