DVD - Arvostelu

Mad Men DVD arvostelu kansi

Mad Men

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Newsweekin mukaan Mad Men on television paras uusi draama. Enpä ole eri mieltä. Asialla on Sopranosin tuottaja-käsikirjoittaja Matthew Weiner ja sen huomaa.

Tarina sijoittuu vuoteen 1960. Ajatus on hieman sama kuin George Lucasilla, kun hän halusi sijoittaa American Graffitin viimeiseen viattomaan vuoteen 1962. Don Draper (Jon Hamm) työskentelee mainostoimiston luovana johtajana, virittelee kaikki naiset ympärillään ja jakso jaksolta alkaa näyttää yhä epäilyttävämmältä, mieheltä, jolla ei ole lainkaan menneisyyttä. Kivikasvojen alla myllertää, ja katsoja on koukussa.

Henkilöjännitteet ovat kohdallaan, mutta muita ilonaiheita löytää kuin solkenaan muun tuoksinan taustalla. Tuskin missään elokuvassa tai sarjassa poltetaan näin paljon tupakkaa ja juodaan viskiä työaikana. Tuskinpa mitään nykypäivän bobhelsinkien sun muiden taivaanrannanmaalareiden arkea haluaisikaan seurata, mutta kokonaista kulutusyhteiskunnan perustaa kehitelleiden (m)admenien maailma oli monen uuden asian kynnyksellä vuonna 1960. Televisiot olivat yleistyneet, kuplavolkkarille naurettiin ja aerosolipulloja ihmeteltiin.

Kaikkein kummallisinta on kuitenkin arki. Raskaana olevat naiset vetävät röökiä ja viinaa, eikä lasten turvallisuudesta juuri huolehdita. Vieraat läpsivät toisten lapsia poskille. Miesten sovinismilla ja lapsellisuudella ei ole mitään rajaa.

Amerikkalainen elintaso tuli Suomeen vuosien viipeellä. Siksi onkin aika hurjaa nähdä lasten leikkivän juuri samanlaisella peltipolkuautolla, jolla hurjastelin Arvinkadun tuoksinoissa muutama vuosi tämän jälkeen. Päähenkilö kuvaa samanlaisella Bauerin kaitafilmikameralla kuin ukkini, kasimillistä ja mykkää tietenkin.

Neljällä levyllä 13 jaksoa. Laadukas kuva ja ääniraita kuuluvat tv-tuotantojen kärkisarjaan. Ekstroissa 108 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Jon Hamm Elisabeth Moss Vincent Kartheiser

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 616 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 207781 EAN: 6416548921716

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään