4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Pet Sematary

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

”Joskus kuolema on parempi”.

Vaikka Hohto-elokuva nousi yleiseksi puheenaiheeksi Suomessa jo syksyllä 1980, ei juuri kukaan puhunut Stephen Kingistä. Kun oululaisen Spiders-yhtyeen kitaristi-lauluja Timo Rusanen saapui 1986 jenkeistä, hänellä oli mukanaan muhkea It-pokkari mukanaan. Kannen panin merkille. Heti perään monet lukivat Uinu uinu lemmikkini -romaanin, joka oikeastaan vasta teki Kingistä meillä yleisesti tunnetun kauhukirjailijan.

Se, että juuri tämä romaani innosti, johtuu siitä, että se on kirjailijansa kaikkien aikojen hyytävin teos. Vaikka Hohtoa voi pitää parhaana, se ei mene nahan alle samaan tapaan. Olen onnitellut itseäni, että luin sen poikamiehenä, en aviossa enkä isänä.

Elokuvaversio tehtiin pikapikaa, eikä se juurikaan lunastanut odotuksia. Sama koskee tätä viimeistä mukaelmaa. Kummassakaan ei sinänsä ole juuri muuta vikaa kuin se, etteivät ne pelota. Jos tarinaa ei tunne, se nostanee psykologista vaikutusta.

Mutta menee tämä nostalgiatrippinä. Kingillähän oli tapana ympätä populaarikulttuurisia lainoja tarinoihinsa. Varsinkin klassinen rock nosti päätään. Elokuva ei tätä korosta, mutta päähenkilön nimi, Louis Creed, nostettiin esille alkuperäisromaanissa viittauksena Lou Reediin. Nyt aloin myös miettiä, onko naapuri puolestaan koppi EC:n ja Warrenin kauhusarjakuvien tekijään Reed Crandalliin.

Kuvaltaan ja ääneltään ei 4K/UHD-versio nouse keskivertoa ylemmäksi. Sisäkuvat ovat tummasävyisiä, luultavasti tarkoituksella. BD ei jää vertailtaessa juurikaan jälkeen soittimen skaalatessa tarkemmaksi. Ekstrat on koottu BD-levylle: 9 min. vaihtoehtoloppu (joka on virallista parempi), 3 min. poistettu kohtaus, painajaiskooste ja peräti 91 min. dokumentti. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Kevin Kölsch Dennis Widmyer
Pääosissa: Jason Clarke Amy Seimetz Joh Lithgow
Tarina: Matt Greenberg Jeff Buhler Stephen King (r)
Kuvaus: Laurie Rose
Musiikki: Christopher Young

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
2040p 2.39*
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 73401112749033

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään