Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Their Finest Hour

Their Finest 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Vuoden 1940 Lontooseen sijoittuva brittidraama käsikirjoittajasta (Gemma Arterton), joka kuulee kutsun nostattamaan sodan hampaissa kärsivän kansan mielialaa muutammalla propagandaelokuva jaloksi taiteeksi. Samalla uusiksi menee myös naisen itsensä elämä.

Hiljaisella tavalla näyttävä ja koskettava elokuva on hiottu kokonaisuus, joka sortuu kliseisiin vasta loppumetreillään. Pääosan Gemma Arterton tekee uskottavan vahvan ja hillityn suorituksen oman arvonsa tuntevana naisena miehisessä maailmassa, josta lähes tulkoon kaikki miehet ovat poissa rintamalla. Niin ikään aina hyvä Bill Nighy on mainio sivuroolissaan ikääntyvänä starana, joka oppii hänkin taivuttamaan arjen omaan tahtoonsa - tai toisin päin.

Elokuvan käännösnimi lisää loppuun sana "Hour", joka kaiuttaa mm. Winston Churchillin puheita sota-ajalta, mutta siirtää samalla fokuksen elokuvan sisässä syntyvästä elokuvasta laajemmin toiseen maailmansotaan. Käännösnimi tuntuu tällä kertaa osuvammalta kuin alkuperäisnimi.

Asiallinen periodikuva on avara, luonteva ja hallittu. Ääniraita toimii hyvin tapahtumien tulkkina, mutta ei sekään vedä huomiota itseensä. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lone Scherfig
Pääosissa: Gemma Arterton Bill Nighy Sam Claflin Eddie Marsan Jack Huston Helen McCrory Jake Lacy Rachel Stirling Richard E. Grant
Tarina: Gaby Chiappe
Kuvaus: Sebastian Blenkov
Musiikki: Rachel Portman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018009226

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (SF Studios) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään