Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Manchester by the Sea

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Talkkarin kellarikomeroon linnoittautunut mies (Casey Affleck) joutuu ulos kuorestaan kun veljen kuolema vetää hänet takaisin traumojen täyttämään kotikaupunkiin.

Surumielisen vajaavetoisesti käynnistyvä elokuva tuntuu aluksi kertaavan arjen rutiineja ikään kuin puolinopeudella, yhdestä kivuliaasta tilanteesta toiseen raahautuen. Ainoastaan piktoreski näyttämö tarjoaa tähän liennytystä. Vähä vähältä muodostuva kokonaisuus osoittautuu kuitenkin uskottavaksi palaksi elämää, jonka hahmoissa on enemmän lihaa ja verta kuin paperilla näyttäisi.

Lopputuloksena on omintakeisen aidosti elämää tulkitseva draama, joka luo piktoreskin miljöönsä keskelle koukuttavan oppitunnin häpeästä, tragediasta ja surusta - kuten eräs elokuvan näyttelijöistä levyn ekstroissa osuvasti luonnehtii.

Sundance-elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut elokuva osoittautui paitsi arvostelumenestykseksi myös menestykseksi lippuluukulla. Elokuva palkittiin myös ansaitusti parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan Oscareilla.

Tarkoituksellisen kylmäsävyisesti luonnehdittu kuva on erinomaisen terävä ja moitteettoman vakaa. Rauhallisella otteella lipuvaa kuvaa komppaa yhtä löysin rantein todellisuutta ehostava ääniraita, joka on miltei eteerinen. Ekstroissa ohjaajan ja peter ventrellan kommenttiraita, making of (16 min.) ja poistettuja kohtauksia (6 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Kenneth Lonergan
Pääosissa: Casey Affleck Michelle Williams Kyle Chandler Gretchen Mol Lucas Hedges
Tarina: Kenneth Lonergan
Kuvaus: Jody Lee Lipes
Musiikki: Lesley Barber Linda Cohen

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: Kuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään