Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Purge

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tulevaisuuden kilahtaneessa Amerikassa yhteiskuntajärjestys unohdetaan joka vuosi 12 tunnin ajaksi, jolloin murhat ja kaikki muutkin rikokset ovat sallittuja. Tämän "puhdistautumisen" tarkoituksena on nollata vuoden aikana syntyneitä patoumia ja ylläpitää rauhaa pitemmällä aikavälillä.

Kodin turvajärjestelmillä omaisuuksia tekevä liikemies (Ethan Hawke) lukittautuu perheensä kanssa miljoonien muiden tavoin kotiinsa, mutta kuinkakohan mahtaa käydä kun tyttären epätoivottu poikaystävä mittailee parvekkeen köynnöksiä, oma poikakin kyselee radikaaleja kysymyksiä ja kaiken kukkuraksi lähes koko naapurustosta löytyy sama turvajärjestelmä?

Lähtökohdiltaan hilpeän B-luokkainen jännäri kehittelee ajatuksiaan vakuuttavan määrätietoisesti eikä pokerinaama petä missään vaiheessa. Alkukantainen tulevan jännitys toimii hyvin jo alkumetreiltä ja makaaberin ratkaisunsa kanssa sinuiksi päässyt yhteiskunta tarjoaa kivasti ihmeteltävää - näin ainakin siihen saakka kunnes homma menee geneeriseksi nurkissajuoksemiseksi. Tätä voi pitää A-luokan suorituksena B-luokan sarjassa.

Komedia tämä ei suoranaisesti ole, vaikka siinäkin valossa tapahtumat voi helposti nähdä.

Erinomainen kuva pureutuu Ethan Hawken ihohuokosiin asti ja on pimeässäkin lelukameroiden otoksia lukuun ottamatta miellyttävän jäsentynyt. Suuri osa elokuvasta tapahtuu pimeässä, joten skooppi ja värisävyt jäävät sikäli rajoittuneiksi, mutta kokonaisuus on ainakin tunnelmallinen. Hyvä ääniraita. Esktroissa asiallinen making of -kooste (9 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James DeMonaco
Pääosissa: Ethan Hawke Lena Headey Adelaide Kane Max Burkholder Edwin Hodge
Tarina: James DeMonaco
Kuvaus: Jacques Joufret
Musiikki: Nathan Whitehead

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 85 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582961669

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään