Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

A Ghost Story

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tavantallaaja (Casey Affleck) päätyy ennenaikaisen kuolemansa myötä kummittelemaan vaimonsa (Rooney Mara) nurkissa. Toismaallisen lakanan aiemmasta elämästään erottama mies löytää vähitellen kosmista perspektiiviä menetykseen.

Sadunomaisesti aiheeseensa tarttuva elokuva näyttää budjettiluokan videoviihdykkeeltä, jonka olettaisi pian päätyvän lakana-efekteineen köyhän miehen toisinnoksi takavuosien haamurakkaustarinoista. Tarina on kuitenkin omansa. Elokuvan miltei mykkä ote on erikoinen ja paikoin koominen, mutta kerronnan seesteinen vire ja elegantisti toteutettu ajankulku eivät anna luulla tätä parodiaksi. Kokonaisuutta on kuitenkin vaikea nähdä muuna kuin ylipitkäksi venytettynä kivana lyhytelokuvana. Tässä voi kirjaimellisesti seurata kuinka maali kuivuu.

Kikkaillen 1.33-kuvasuhteeseen pyöristetyin kulmin rajattu kuva on vakaa ja arkisen kuiva. Staattiset asetelmat ja 80-luvulta kaikua ottavat tehosteet toistuvat puhtaasti, mutta tenhotta. Kuristetulla liekillä niin ikään palava ääniraita tyytyy vähään, mutta musiikkiraita on teoriassa kaunis. Dialogia on vähän, ja se mitä mukana on jää latteaksi profetioinniksi ja arjen jorinaksi.

Ekstroissa tekijöiden kommenttiraita, poistettu kohtaus (6 min.), vaisu making of (20 min.) ja kooste musiikista (5 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Lowery
Pääosissa: Casey Affleck Rooney Mara
Tarina: David Lowery
Kuvaus: Andrew Droz Palermo
Musiikki: Daniel Hart

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.33
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083151553

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään