DVD - Arvostelu

Vedätys DVD arvostelu kansi

Vedätys

Hoax 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Onkin mennyt jo hieman aikaa siitä, kun Hollywood sai aikaan tiukan poliittisen trillerin Parallax View’n tai Presidentin miesten tyyliin. Vedätys ei nouse esikuviensa rinnalle, mutta tarjoaa samalla riemastuttavan pelin, jossa merkkejä jaellaan kirjankustantamisen, Nixonin Watergate-skandaalin ja meilläkin nyt ajankohtaisen ”pyyteettömän” vaalirahoituksen keinoin.

Kaiken lisäksi Richard Gere tekee elämänsä roolin viimeiseen oljenkorteensa tarttuvana opportunistisena kirjailijana, joka alkaa muina miehinä tehdä virallista Howard Hughesin elämäkertaa.

Eksentrinen ja erakoitunut moguli tarttuu juoneen omalla tavallaan, ja lopputuloskin on kaikkien tiedossa, jotka seuraavat Amerikan politiikkaa. Siinä missä kotoisten kepulaistemme Kehittyvien maakuntien tukirahoitus johtaa vain noloon julkisuuteen, teksasilainen monimiljonääri panee noin vain presidentin viralta.

Ruotsalaislähtöinen ohjaaja Lasse Hallström malttaa tehdä trilleriä ja mustan huumorin täyttämää veijaritarinaa sopivasti passaillen ja jättäen liioittelun tarinoille, jotka eivät, toisin kuin tämä, perustu todellisuuteen.

Keskitason kuva ja ääni keskittyvät virheitä välttävään toimintaan, mutta tilaa luodaan aika vähän. Musiikki on hyvin valittua, mm. CCR:ää ja Rolling Stonesia. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lasse Hallström
Pääosissa: Richard Gere
Tarina: William Wheeler Clifford Irving
Kuvaus: Oliver Stapleton
Musiikki: Carter Burwell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: NordiskKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 204576EAN: 6420201171714

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään