Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Lego - elokuva - 2D

Lego - the movie 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kaikki on niin nastaa! Ärsyttävän tarttuva teemamusiikki soi tänä kesänä varmasti monessa perheessä kyllästymiseen asti, mutta toisin kuin lukemattomien muiden lasten renkutusten tapauksessa tällä kertaa vanhemmatkin voivat hyvin nyökytellä mukana. Ainakin jos lapsena on tullut leikittyä niillä ainoilla oikeilla leluilla.

Lukuisten teema-aiheisten Lego-elokuvien jälkeen on aika ihka oikealle Lego-elokuvalle, joka nostaa hämisten ja batmanien sijaan rakennuspalikat itsessään pääosaan. Mainoksesta on toki tavallaan kyse, mutta kokonaisuus on tasapainoinen, aito, aikuisystävällinen ja kerrassaan valloittava seikkailu. Tietokoneella luodut legopalikat näyttävät nyt erehdyttävästi eläviltä esikuviltaan, huumori kukkii valtoimenaan ja itse tarinakin on kiinnostava ja oivaltava. Lopulta sanomakin on oikea: kaavoihin ei tarvitse kangistua ja pahuudestakin voi parantua.

Jo ensimmäisen trailerin jälkeen oli selvää, että tämä täytyy nähdä. Nyt vielä kahden katselukerrankin jälkeen tuntuu, että tämän voi katsella pikkuväen kanssa uudelleenkin - tai ehkäpä perheen jo mentyä nukkumaan voi isä itse rauhoittua heruuttelemaan nostalgiafiiliksiä elokuvan 3D-version parissa.

Erinomainen kuva nostaa lego-palikat lähikuvaan leikeissä syntyneine naarmuineen kaikkineen. Viitseliäs ja Legon palikka-arsenaalille uskollinen tietokoneanimaatio luo vinhoja toimintajaksoja, joissa rakennetaan lennosta uusia menopeleja kuin Transformerseissa konsanaan ja singahdellaan ympäri Lego-kaupunkia kuin Gotham Cityä. Ääniraita on tapahtumissa tiukasti mukana ja luo musiikkiraitaa myöten hienosti tunnelmaa. Levyltä löytyy alkuperäisen englanninkielisen raidan (DTS-HD MA 5.1) lisäksi myös yhtä onnistunut suomenkielinen raita (DD5.1).

Kieliposkessa väsätyissä ekstroissa tekijöiden keskinkertainen kommenttiraita, making of (13 min.), näyte storyboardeista (4 min.), poistettuja kohtauksia storyboardeina (3 min.), ensimmäinen animaatiotesti (55 sek.), englanninkielinen sing-along-versio tunnarista (3 min.), sekalaisia hupipätkiä (11 min.) ja ohjeita kahden pienen legomallin rakentamiseen oikeilla palikoilla (8 min.) sekä ilmaisella tietokoneohjelmalla (5 min.). Sokerina pohjalla vielä sarja fanien elokuvaa varten tekemiä 15 sekuntin lyhytelokuvia (4 min.). Elokuva on tässä arvioitu 2D- ja 3D-versiot sisältävän komboboksin 2D-levyltä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Phil Lord Christopher Miller
Pääosissa: Chris Pratt Will Ferrell Elizabeth Banks Will Arnett Nick Offerman Alison Brie Charlie Day Liam Neeson Morgan Freeman
Tarina: Dan Hageman Kevin Hageman Phil Lord Christopher Miller
Kuvaus: Pablo Plaisted
Musiikki: Mark Mothersbaugh

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 505189341612

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään