Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Rottatouille

Ratatouille 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Robinsonin perhe pani pelkäämään pahinta. Onko Disneylle animaatioita tuottavan Pixarin tähti haalistumassa? Kun vielä nukahdin Rottatouillen ensimmäisen kohtauksen jälkeen Atlantin yllä, odotukset eivät olleet korkealla videolaitoksen saapuessa.

Ilo oli sitäkin suurempi, kun paljastui, että tuotantoyhtiö pystyi kiteyttämään funny animals –genren peruslähtökohdan. Puhuvat eläimet kuuluvat satujen perinteeseen. Ne ovat ajatuksena täysin absurdeja, jotta tarinassa pystytään etäytymään kohteesta ja irvailemaan ihmiselämän kummallisuuksille.

Rottatouille hyödyntää ruoka- ja viinibuumia, johon liittyy kummallista snobismia. Kun jenkit ja britit alkoivat Michelin-hörhöilynsä, unohtui se, että ranskalainen rakastaa ruokaa. Sen tuoma sosiaalinen arvo oli vain mauste.

Kun yleensä keittiön pahimpana vihollisena pidetty rotta pelastaa pariisilaisravintolan oivilla kehitelmillään, päästään samalla ottamaan kantaa rasismiin, luokkaeroihin ja politiikkaan. Tätä ei kuitenkaan tarvitse ajatella, palan voi haukata kuinka kevyellä mielellä tahansa.

Tarkka, tyylikäs ja näyttävä kuva- ja ääni-ilmaisu kuuluu Pixarin perushyveisiin. DVD-levyyn verrattuna erot ovat tavallista pienempiä digitaalianimaation takia, mutta teräväpiirron hieman tarkempaa jälkeä voi verrata hienosti toteutetun viemärikohtauksen tai Pariisin kattojen yllä toteutetussa panoraamassa. Ekstroihin on tallennettu kaksi lyhytanimaatiota, 13 min. haastattelu, yhteensä noin 15 min. dokumentit, 20 min. poistettuja kohtauksia ja hahmoprofiilit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brad Bird
Pääosissa: Patton Oswalt Ian Holm Lou Romano Brian Dennehy Peter O'Toole Will Arnett
Tarina: Brad Bird Jim Capobianco Jan Pinkava Emily Cook Kathy Greenberg Bob Peterson
Musiikki: Michael Giacchino

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 2.39*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1 (SUOMI)
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 205212EAN: 8717418139476

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään