Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Unbreakable - Särkymätön

Unbreakable 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Sarjakuvasankareihin pohjautuvat elokuvat eivät kuulosta lupaavilta. M. Night Shamalyan menee rohkeasti pitemmälle ja soveltaa kaistapäisiä supersankariteorioita arkielämään. Unbreakable – Särkymätön on arvokas lisä ”kodikkaan kauhun” lajityyppiin.

Shamalyanin filmisilmästä vakuuttaa uudestaan. Onnistunut Kuudes aisti pani aavistamaan, ettei lysti tähän lopu. Uutuudenkin takana on välineensä hallitseva ja oman tyylinsä löytänyt tunnelmien taitaja. Tarinasta taas: hölmöhän ei ole se, joka narraa…

Ohjaaja katselee maailmaa toisin kuin valtaosa Hollywoodin ammattilaisista. Särkymätönkään ei juuri turvaudu toimintaan tai räjähdyksiin. Shamalyan on paranormaalien viihdejännäreiden Bergman, jonka hahmot liikkuvat kuin unessa ja puhuvat toistensa ohi. Joukkokohtauksia ei tarvita: yhden tai kahden näyttelijän läsnäolo riittää, kun kamera kulkee kuin ajatus.

Ilmaisuaan yhä askeettisemmaksi riisuva Bruce Willis esittää David-nimistä turvamiestä, joka selviytyy ainoana henkiin jääneenä junaonnettomuudesta. Tapahtuma herättää miehen ihmettelemään kohtaloaan ja kääntää kuoleutuneen perhe-elämänkin uudelle uralle.

Kodikasta kauhua

Omalaatuinen sarjakuvagalleristi Elijah (Samuel L. Jackson) kiinnostuu tapauksesta. Sarjisfriikki etsii Davidista sielunveljeä ja haluaa auttaa häntä löytämään itsensä ja kutsumuksensa. Kelpaako David supersankarien seuraan? Ja mikä on hänen Akilleen kantapäänsä?

Särkymätön ja Kuudes aisti ovat viime vuosien ”hitaimpia” amerikkalaisfilmejä. Kohtauksista ei ole kiire minnekään. Pienet asiat saavat arvaamattoman merkityksen. Shamalyan ei vuorottele totutusti jännitystä ja purkauksia. Hän lataa odotuksia jakson toisensa päälle, kunnes kuppi vuotaa kuin pakosta. Asialla on varteenotettava elokuvanluoja, kunnon ”auteur”, joka irrottaa valitusta vesiteemasta dramatiikkaa mittakaavalla uima-altaasta kyyneliin.

Shamalyan on toiminut myös elokuvansa käsikirjoittajana ja tuottajana. Kuten Kuudes aisti, myös Särkymätön tutkii perheen sisäistä dynamiikkaa. Joka ei piittaa tarinoiden taipumuksesta mystisyyteen, joutuu myöntämään, että arjen tarkkaajana Shamalyan on selvänäkijä. (HB)

Laadukas kuva ja ääni. Ekstroissa seitsemän poistettua kohtausta (peräti 27 min), 14 min mainosdokumentti ja traileri. Vista Series DVD (R1) -versio on puolestaan kahdella levyllä ja sisältää DTS-raidan, dokumentin supersankarisarjakuvista, storyboard-vertailun ja Alex Rossin piirroksia. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: M. Night Shyamalan
Pääosissa: Bruce Willis Samuel L- Jackson Robin Wright Penn
Tarina: M. Night Shyamalan
Kuvaus: Eduardo Serra
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: PCM5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 101959EAN: 8717418157661
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään