Kino - Arvostelu

Spandex Sapiens

Michael Majalahden unelmat ovat kuin kenen tahansa modernin tositelevisiojulkkiksen. Hollywood-urasta ja rokkitähteydestä haaveileva mies on tunkeutunut päämääräänsä kohti melkoisen erityistä reittiä, showpainiuraa edistäen. Perinteistä maskuliinista mieskuvaa vallalla pitävä Majalahti, taiteilijanimeltään StarBuck, levittää Oskari Pastilan dokumentissa erityisen elämänsä kameran eteen.

Elokuvan antaman kuvan mukaan showpainin tulevaisuus Suomessa ei näytä kovinkaan ruusuiselta. Live-tapahtumat ovat kaukana amerikkalaisesta stadionglamourista, kenties syyt ovat osin myös suoritus- ja olosuhdepuolella. Ahdistaviin kellareihin ja ravintolankulmiin tungetut lavat keräävät ympärilleen vain muutamia keskenkasvuisia lajille omistautuneita. Painijoiden julkisuusunelma näyttää varsin etäiseltä.

Pastilan dokumentin pääpointti jää epäselväksi, elokuva tuntuu täysin merkityksettömältä esitykseltä, anteeksi kärkäs mielipiteeni, täysin merkityksettömästä jääräpäästä. Rönsyily Majalahden ristiriitaisen persoonan, ikuisen rakkauden tavoittelun, sekä helluntailaisen saarnamiesisän kasvatuspohjan välillä löystyttää terää. Loppupuolen kiepsaus "päävastustajan", transupainija Jessica Loven varastaessa show'n, hämmentää lopullisesti. Majalahden ahdasmielisyys ja äärimustavalkoinen maailmankuva kaivetaan esiin vielä homofobian kautta.

Koska Michael Majalahti ei ole henkilönä ylittänyt julkisuuskynnystä ennen tämän elokuvan julkaisua - josko sen jälkeenkään - voi Spandex Sapiens -elokuvaa lähestyä myös mokumenttina, jollaisena se olisi oikeastaan huomattavasti hauskempi. Saattaahan tämä mokumentti ollakin. En jaksa googlata. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Oskari Pastila
Pääosissa: Michael Majalahti Jessica Love
Tarina: Oskari Pastila Ilja Rautsi

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: Pirkanmaan elokuvake 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pirkanmaan elokuvake) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään