HD-DVD - Arvostelu

HD-DVD arvostelu HDDVD kansi
HD-DVD arvostelu HDDVD kansi
HD-DVD arvostelu HDDVD kansi

2001: Avaruusseikkailu

2001: A Space Odyssey 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ohjaaja Stanley Kubrick ja kirjailija Arthur C. Clarke tekivät kerralla selväksi, miksi ihminen kehittyi ylivertaisen älylliseksi toisin kuin muut maapallon eliöt. Alkuihmisen kehitys alkoi, kun ulkoavaruuden vieras voima herätti aggression mustan monoliitin välityksellä.

Hyvän taideteoksen tapaan se herättää uusia ajatuksia. Sen kymmenettä kertaa elokuvaa katsoessa, tällä kertaa HD:nä, herää ainakin yksi uusi ajatus: ihminen on kasvissyöjän psyykellä ja itsetunnolla varustettu eläin, joka siirtyi luonnonoikkuna lihansyöjäksi ilman roolin vaatimaa ylväyttä.

Monoliittia tarvitaan myös avaruusajalla uuden kehitysaskeleen saavuttamiseksi. Scifin ykkösklassikko ei lopulta ole niin mystinen kuin on väitetty.

Kuva näytti jo DVD:nä erinomaiselta. HD on taas BD:n tapaan suorastaan häkellyttävän tarkka, ylimaallisen näyttävä. Ratkaisevan eron huomaa yksityiskohdista, avaruusalusten pinnoista ja ihmisten kasvonpiirteistö. Ainoastaan kaikkein vaativimmissa kohdissa kuten avaruusalusten sisustuspinnoissa, voi havaita hienon hienoa aliasing-eloa. Musiikki soi upeasti, eikä aiempien versioiden tökeröistä surround-sijoitteluista ole tietoakaan. Ekstroissa näyttelijäiden Keir Dullean ja Gary Lockwoodin kommenttiraita, yhteensä noin 219 min. dokumentit ja traileri. Mukana on muun muassa ohjaajan yli tunnin radiohaastattelu. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stanley Kubrick
Pääosissa: Keir Dullea Gary Lockwood
Tarina: Stanley Kubrick Arthur C. Clarke
Kuvaus: Geoffrey Unsworth

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1968Kesto: 148 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.20*
Ääniraita: Dolby TrueHD
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 76829EAN: 7321944792060

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään