DVD - Arvostelu

Zodiac DVD arvostelu kansi

Zodiac

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

David Fincher teki maineikkaan trillerinsä Se7en jo kymmenen vuotta sitten. Välille mahtuu vain yksi merkittävä työ, kulutushysteriaa ja kierolla tavalla yhteiskunnan väkivaltakulttuuria kritisoiva Fight Club.

Zodiac joutuu siten elokuvana paineeseen kertoessaan dokumentaarisia ja trillerimäisiä keinoja vaihdellen Kaliforniaa terrorisoineen tosielämän sarjamurhaajan tapauksesta. Elokuva pohjautuu murhaajasta pakkomielteen saaneen Robert Graysmithin (Jake Gyllenhaal) romaaniin.

Fincher ohjaa rohkeasti, sillä hän ei tukeudu piinaavaan jännitykseen, malttaa pitää tahdin arkisen hitaana ja välttää shokkikeinoja. Näin hän saavuttaa uudenlaista realismia. Elokuva pitäisi nähdä teatterissa, missä katsojan huomio ei eksy muihin aktiviteetteihin. Zodiac vaatii intensiivistä seuraamista. Loppuratkaisu on suorastaan mestarillinen lakonisuudessaan.

Laadukas kuva ja ääniraita eivät pyri uusille urille, jotta ilmaisun peruslähtökohta ei vaarannu visuaalisuuden tai äänitehosteiden alle. Ekstroihin on tallennettu 27 min. dokumentti ja vuonna 2008 DVD:nä julkaistavan ohjaajan version traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Fincher
Pääosissa: Jake Gyllenhaal
Tarina: James Vanderbilt Robert Graysmith
Kuvaus: Harris Savides
Musiikki: David Shire

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 151 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 204594EAN: 7321946110220

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään